Evb

En guide till anorexi behandling

Behandla anorexi kräver ofta flera behandlingar, inklusive kognitiv beteendeterapi. Läs om de olika ätstörningar terapier.

Ätstörningar är komplexa förhållanden och terapeuter tillägnade anorexi behandling lära "en lektion i tålamod och uthållighet", säger Lucene Wisniewski, PhD, co-grundare och klinisk chef för Cleveland Centrum för ätstörningar. "Någon som behandlar anorexi kämpar i motvind. Det är det i särklass svåraste ätstörning till fest. "

Varför? Modern kultur sätter så stort värde på att vara smal och på att begränsa beteenden som anorexi patienter har svårt att hitta varaktiga skäl att ändra sina beteenden.

Också, vara undernärd påverkar kognitiva (tänkande och resonemang) funktion, vilket gör att terapeuten är - och patientens - jobb så mycket svårare. Wisniewski beskriver anorexia patienter som "hjärna svalt," vilket innebär att patienternas kognitiva förmågor inte fungerar ordentligt eftersom de saknar tillräckligt med näring.

Anorexi behandling: att arbeta som ett team

Eftersom bevis har ännu att bevisa vilka, om några, terapier är genomgående effektiva, läkare försöker många metoder för att hitta en lämplig kurs för anorexi behandling för varje patient. Medan den vanligaste formen av anorexi behandling är kognitiv beteendeterapi (som också är en effektiv bulimi behandling), kan många olika former av terapi kan användas.

Övriga delar av ätstörningar behandling inkluderar:

  • Patient utbildning
  • Kostrådgivning
  • Psykiatriska medicinering recept
  • Sjukhusvistelse
  • En kombination av alla dessa

Mest ätstörningsbehandling proffs överens: Du behöver en tvärvetenskaplig behandling team för att bekämpa ätstörningar, anorexi i synnerhet. En spelare på behandlingen laget är psykoterapeut.

"Vi har mest alltid börja med beteendevetenskaplig metod," Wisniewski säger. "Vi frågar," Hur är denna sjukdom som påverkar ditt liv, vad kan du göra annorlunda, och vad är du villig att göra annorlunda? '"

En annan gruppmedlem är dietist eller nutritionist, som vanligtvis arbetar med patienter för att hjälpa dem att förstå vikten av en mångsidig och balanserad kost, och kan också lära dem tekniker matlagning.

Eftersom anorexi kan leda till flera allvarliga medicinska tillstånd, noggrann medicinsk övervakning av en läkare krävs under hela behandlingen.

Anorexi behandling: läkemedel

"Det finns inga mediciner [särskilt] för anorexi, men det finns mediciner som hjälper med den stela tänkande" och andra symtom som kan bidra till sjukdom, säger Wisniewski. Men, meds endast fungerar när patienterna tar dem. "Anorexi patienter är ökända för att inte vilja ta mediciner," Wisniewski tillägger. Vissa psykiatriska droger, särskilt antidepressiva, verkar vara mer effektivt för bulimi behandling än för anorexi behandling.

Anorexi behandling: frågor att tänka

När rekommendera en typ av behandling, läkare försöker vanligtvis att välja den minst restriktiva inställning som är säker och kommer att tillåta en patient att förbättra. Några frågor att tänka på:

Vem bör läggas in på sjukhus? I allmänhet är slutenvård eller bostäder behandling rekommenderas för patienter vars kroppsvikt är 30 procent lägre än sin idealvikt, för dem som är självmordsbenägna, eller har andra allvarliga medicinska komplikationer.

Är läkemedelsbehandling för evigt? Ordineras på kort sikt, till exempel ett par månader flesta psykiatriska droger. Emellertid kan vissa läkemedel fortsätta under många år.

Hur viktigt är det att få anorexi behandling Det är oerhört viktigt -? Självhjälp är sällan effektivt för personer med anorexi, och självmordsfrekvensen är hög bland människor som har sjukdomen.

Anorexi behandling: återvinning

Huruvida en person kan återhämta sig från anorexi och hur lång tid det kan ta beror på två faktorer: den individuella och den allvarliga sjukdomen.

Upp till 50 procent av anorexi patienter förblir i återhämtning 10 år efter behandlingen, medan resten har kroniska ätstörningar av varierande svårighetsgrad under hela livet. Nyckeln till att återhämta sig från anorexi och andra ätstörningar är att få behandling så snart som möjligt.