Evb

Double Trouble: ångest och drogmissbruk

Människor som lever med ett ångestsyndrom kan vända sig till droger eller alkohol för att hantera sin sjukdom. Det var då en helt ny uppsättning problem börjar.

Leva med en ångest kan vara tufft. Många människor med kroniska ångest problem kan försöka hitta lindring i droger och alkohol. Men det bästa sättet att hantera ångest är genom att få hjälp från din läkare, inte av självmedicinera genom missbruk.

Drogmissbruk och ångest: vad är sambandet?

"Alkohol, kruka -. Dessa läkemedel har en tendens inledningsvis att lugna folk ner Så, människor som är oroliga tycker att de börjar att ta en drink på kvällen för att lugna ner, eller röka en joint", säger Sally R. Connolly, LCSW, en terapeut på Par Clinic of Louisville i Kentucky.

Men dessa kortsiktiga lösningar kan få långsiktiga konsekvenser. Eftersom människor fortsätta att försöka att avtrubba sina känslor av ångest med alkohol eller droger, kan de utveckla ett verkligt problem drogmissbruk.

"Som med alla som använder ämnen, för att få samma effekt, måste du öka mängden som du använder. I en dricka ett par gånger i veckan kanske har lugnat ner dig, den väg du behöver en drink varje dag, sedan två drinkar, sedan tre, "säger Connolly. Detta missbruk lätt kan leda till drogberoende.

Drogmissbruk och ångest är ofta kopplade till varandra. Precis som människor med ångestsyndrom kan utveckla ett missbruksproblem, får de som använder droger och alkohol utveckla ett ångestsyndrom som en följd av sitt missbruk. Alkohol och andra droger kan orsaka panikattacker, generaliserad ångest och fysiska symptom på ångest. Medan behandla missbruksproblem bör också hjälpa behandla ångest problem, båda frågor måste behandlas samtidigt.

Drogmissbruk och ångest: behandla båda tillsammans

Eftersom vissa ämnen kan själva orsaka ångest, kan symptomen människor försöker hantera via drogmissbruk får faktiskt värre. Lyckligtvis, "när människor slutar att förlita sig på vad de har använt för att självmedicinera, ångesten nivån generellt minskar", säger Connolly.

Missbruk och ångest måste behandlas varsamt, med lämpliga vårdpersonal, i syfte att hantera både de fysiska och psykiska aspekter av dessa sjukdomar. Optimal behandling beror på ett team med medicinsk erfarenhet samt den psykologiska upplevelsen att kunna arbeta med människor med både ångest och missbruksproblem, säger Connolly. Även läkemedel används ofta, betonar Connolly att de bör förskrivas med försiktighet och sparsamt. Många av dessa läkemedel kan vara beroendeframkallande, och du inte vill omvandla en typ av missbruk till ett annat.

Kognitiv beteendeterapi är ofta den mest rekommenderade och mest framgångsrika behandlingsalternativ för personer med både ångest och missbruk, konstaterar Connolly. Denna typ av terapi uppmuntrar användning av särskilda strategier för att hjälpa offset ångest och minska droganvändning.

Stödgrupper för personer med missbruksproblem, som Anonyma Alkoholister, kan också vara till stor hjälp. Gruppmöten ger välbehövlig uppmuntran och inspiration för människor som kämpar med både missbruk och ett ångestsyndrom.

Människor som har svår ångest måste förstå att de inte borde - och kan inte - hantera ett ångestsyndrom ensam. Söka professionell hjälp för ett ångestsyndrom kommer att behandla ångestsymtom och eventuella ytterligare problem, som missbruk, och uppnå bästa möjliga resultat.