Evb

Doga: yoga för hundar

Skämt om nedåt-vända hundar åt sidan, hörntänder och deras ägare kan få ut mycket av yoga.

Yoga är inte bara för människor längre - det är för hundar, alltför. Doggy yoga - Doga - är ett bra sätt för dig att utöva med ditt husdjur. Med lugnande Enya tunes spelar i bakgrunden, Marnie Pomeroy graciöst går igenom "nedåtriktade hund,'' en klassisk yoga kroppshållning som efterliknar den naturliga stretch hundar tar varje gång de får upp.

Pomeroy inte göra övningarna ensam. I varierande grad sin yoga partner, Hailey, ansluter i andning och stretching övningar.

Pomeroy stenar med Hailey i famnen. Hon använder Hailey som en yoga prop att gå igenom sin ståndpunkt. Ibland tar Hailey en paus, som ligger på träningsmatta.

Hailey är en speciell yoga partner: Hon är Pomeroy hund, en herde mix.

Den duon är bland ett dussintal andra människa-hundspann delta i en gratis månatliga Tafsar & Flow "doggie yoga'' klass på Lakeshore Athletic Club i Illinois Center i Chicago.

Club chef Roberta Duguid, som har ett halvt dussin hundar rädda och motion instruktör Becky Solomon, som ger hennes kullsyster Chihuahuas till klass, utvecklade klassen tre år sedan.

"Vi letade efter ett sätt att hjälpa hundar umgås med varandra och uppmuntra samverkan mellan upptagen ägare och deras husdjur. Vi trodde att vi skulle göra det en gång. Men det var en så stor hit som vi håller vovve yoga varje månad," "Duguid sagt.

Salomo en övning instruktör i 18 år, sade, "Jag var alltid i hundträning, jag bara typ av gjorde det själv''.

Doga fånga på

Idén har spridit runt om i landet. Klasser, som ibland kallas "Doga,'' rimmade med yoga, hålls i New York, Kalifornien, och på andra ställen runt om i landet.

Det finns boken "Doga:. Yoga för hundar'' av Jennifer Briljant och William Berloni Och Bodhi Store i Venedig, Kalifornien, och online på www.bodhitoys.com, erbjuder leksaker för yogi vovvar, såsom" Om bollen, '' som då studsade spelar en inspelning av OM chant registreras av yogi Bhagavan Das.

Salomo sade hundar inte kan verkligen göra yoga, annat än den nedåtgående och uppåtgående hund. Men hon säger att målet är att ge dem lite motion och för att umgås. Hon sade ägarna också lära dig att slappna av sina hundar med massage.

"Klassen är mest för de människor och en liten bit av yoga för hundarna. Det finns bara så mycket man kan göra med hundarna eftersom de finns i så många olika storlekar och temperament," sade Salomo.

Hon sade klassen samlas i en cirkel på mattor. Gruppen börjar med andningsövningar. "Hundarna är så i samklang med vår energi. Vi skapar en lugn energi i rummet och se hur hundarna reagerar,'' sade Salomo, som lär människor spinning, muskel konditionering och dans.

Stretching med vovvar

Under vovve yoga, ägare gå igenom sträckor och försöka sätta sina hundar i vissa yogaställningar.

"Du tränar djupandning. Du gör dina rörelser långsamt. Ingenting är snabb. Ingenting är högljudd,'' sade Salomo.

Hon sade att gruppen gör sträckor som sträcker både människor och hundar. "Till exempel, kommer du att stå med hunden framför dig, tar du ett djupt andetag, och du gör en främre luckan. Du tar dina händer under hunden och dra försiktigt upp dem som du drar dig ner, "sade hon.

Inte för att alla hundarna samarbetar. Ibland vandrar de bara genom att utöva studion under 45-minuters klass.

Kaos blandat med nöje

Medan han låg på rygg gör en sträcka med Bart, en Cavalier King Charles spaniel, i famnen, blev Steve Maza besök av en Chihuahua och en West Highland terrier. Hundarna nosade Maza och Bart.

"Ibland verkar det som om en hel del kaos. Men det är mycket roligt. The massage tekniker är mycket användbara,'' Maza sa.

Klassen avslutas med speltid när hundar får godis och leksaker och springa runt i studion.

En tabell i studion innehåller godsaker, vattenflaskor, skålar och några frisbees. Det finns också ett desinfektionsmedel och en pappersrulle för ren-ups. "Ibland, barnen blir lite upphetsad,'' sade Salomo.

Debra Watkins sade klassen ger henne miniatyr långhåriga tax, Marlow, en ovanlig engelsk Cream, en chans att umgås med andra hundar och att band med henne och hennes man, Dave.

Salomo sade hundar blir kompisar och söka sig till varandra under sessionerna.

Ernie Ward, DVM, av kalebass, NC, observerade nyligen ett Doga klass i Kalifornien. "Det finns inte en hel del träning för hundarna i doggie yoga,'' sade Ward, en personlig tränare för människor och en Ironman triathlon konkurrent." Men jag är för något som får människor och hundar att samverka mer. Doggie yoga är bra för det.''