Evb

Din guide till inkontinens underkläder

Fler inkontinens underkläder produkter finns tillgängliga än någonsin tidigare, och de fungerar mycket bättre än de brukade. Vilken är bäst för dig?

Människor som har måttlig till kraftig förlust av urin på grund av urininkontinens, eller som har förlorat kontrollen över sin blåsa helt, har tillgång till ett brett sortiment av inkontinensprodukter underkläder som de kan lita på att upprätthålla sin värdighet och skydda sina kläder och möbler.

Tyvärr kommer inkontinens underkläder med en viss tabubelagt det. Folk vill inte att andra ska veta att de lider av en förlust av blåskontroll. Så de försöker dölja sina problem genom att köpa kvinnors bindor eller jury-rigg sina egna hemmagjorda former av skydd av toalettpapper eller hushållspapper.

Om du kan komma förbi det stigma, men ser du att nya typer av inkontinens underkläder fungerar bättre än någonsin att ta urin och hålla det från färgning dina kläder eller orsakar dig personlig förlägenhet. De varierar i storlek och form för att passa alla kroppstyper, och dessutom är specialdesignade minska risken för hudutslag eller irritation och för dagtid eller nattetid användning.

Typer av inkontinens underkläder
Inkontinens underkläder är utformad för att passa såväl som vanliga underkläder. De absorberande dynor inuti dem är stora och tjocka för att absorbera stora mängder urin, och ett vattentätt underlag och elastisk benrynkor se till att ingen urin läcker ut. Alla är konstruerade för att hålla om en kopp läckt urin.

De alternativ som finns för dig är:

 • No-bälte engångsunderplagg. Dessa liknar tjockare inkontinensskydd med höftband påklistrad stöd. Dessa kan bäras inne vanliga underkläder.
 • Belted disponibel inkontinens underkläder. Liknar vanliga underställ dessa halka på och passa väl som vanliga underkläder men funktionen läggs absorptionsförmåga skydd.
 • Återanvändbara inkontinens underkläder. Dessa nyare produkter liknar också vanliga underställ men kan tvättas och återanvändas. Grenen är gjord av absorberande tyg designat för att snabbt dra bort fukt från huden, medan det yttre är vattentätt.
 • Återanvändbara underkläder / disponibel pad. En kombination produkt som kan spara pengar, innebär detta underplagg en tvättbar kort i vilken en absorberande dyna är införd.

Tänk på att de flesta engångsprodukter ej är avsedda att spolas ner i toaletten. De också inte är återvinningsbara.

Hur man väljer inkontinens underkläder
När du väljer vilken typ av inkontinens underkläder är rätt för dig, tänka på följande faktorer:

 • Mängden absorptionsförmåga du behöver.
 • Hur väl de passar under kläderna.
 • Hur bekväma de är mot kroppen.
 • Hur lätt det är att byta.
 • Mängden lukt förebygga de tillhandahåller.
 • Oavsett om de gör buller under kläderna när du går.
 • Hur mycket de kostar.
 • Hur tillgängliga produkten är, om du behöver byta kuddar.

Du kan köpa absorberande produkter och inkontinens underkläder från ett antal källor. Livsmedelsbutiker och apotek bära dem, samt rabatt butikskedjor avdelning.. De finns också tillgängliga genom ett antal webbaserade köpmän, ofta på en betydande rabatt - och utan eventuell förlägenhet köpa dem personligen.