Evb

Designa din bästa workout plan

Ta en aktiv roll för att finna en workout plan som passar din personlighet och träningsmål.

Enligt National Institutes of Health, brist på fysisk aktivitet, tillsammans med dålig kost, är den näst största förebyggbara dödsorsaken i Europa. "Många européer är överviktiga och de flesta inte tränar regelbundet. Båda dessa bidrar till hjärt-och kärlsjukdomar, den främsta dödsorsaken i världen, "säger John Higgins, MD, biträdande professor i kardiologi och en övning fysiolog vid University of Texas Medical fakultet på Houston.

Om du inte får minst 30 minuter av intensiv aktivitet varje dag, plocka en workout plan som fungerar för dig och komma igång.

Utforma en plan som passar dina behov

"Nyckeln till att nå dina träningsmål är konsekvent," säger Troy Tuttle, MS, en övning fysiolog vid University of Texas Medical School i Houston. De bästa träning planer är de som är realistiska, lättillgänglig, och repeterbara. "

Här är några faktorer att tänka på när man skapar en träningsrutin:

  • Välj något du gillar. Dina chanser att hålla sig till en workout plan som du inte tycker är smala. "Efter varje träningspass bör du fråga dig själv," Har jag njuta av denna aktivitet och hur det fick mig att känna? " Om inte, fortsätter att utforska andra övningar tills du kan svara ja, "råder Tuttle.
  • Tänk på din personlighet. Om du föredrar att träna ensam och njuta av ensamheten, kanske du vill bygga din träningsrutin runt ett hem gym eller tycker om vandring, cykling eller promenader. Om du är intresserad av kropp-själ-anslutning, aktiviteter som tai chi, pilates eller yoga som kombinerar motion med fokuserad andning och meditation kan vara en bra passform för dig. Om du umgås med människor och motiveras av att träna med andra, anser gruppaktiviteter såsom aerobics eller danslektioner.
  • Splurge om du kan. Om du har råd, gå med ett gym eller få en personlig tränare är alternativ att utforska. Helst din träning plan bör omfatta aerob träning och lite styrketräning. "Alla dessa övningar finns på de flesta gym, så jag skulle rekommendera att gå med. Inte bara är du mer benägna att gå till gymmet eftersom du betalar, men det är lättare att träna och bli motiverad med andra runt. Dessutom personlig tränare kan hjälpa dig och formatera ett träningsprogram för att möta dina behov och mål, "säger Dr Higgins.
  • Motion för gratis. "Jag rekommenderar den" front-luckan workout plan "som ett sätt att komma igång", säger Tuttle. "Du får helt enkelt hitta 20 minuter i dag, sätta på dina atletiska skor, och gå ut genom ytterdörren. Ta en titt på din klocka, gå i 10 minuter, vända och gå hem. Inget gym medlemskap behövs ingen dyr utrustning, bara din önskan att utöva och utrymmet runt där du bor eller arbetar. "
  • Identifiera dina träningsmål. Om du redan är i god form, kan din träning plan innehålla massor av olika aktiviteter som du tycker om. Om du just har börjat att träna och dina mål är att gå ner i vikt och bli friskare, måste du börja långsamt. "När du är nybörjare, gå lätt och öka din träning med högst 10 procent per vecka. Jag skulle rekommendera att börja med att gå i 15 min tre dagar i veckan och varannan dag gör lite styrketräning på en nivå som är lätt för dig ", säger Higgins.

Om du har några medicinska problem, kolla med din läkare om din träning plan. "Du ska få en fysisk från din läkare innan du börjar. När läkaren har utvärderat dig, han eller hon kommer att klara dig för antingen obegränsad träning eller motion med vissa begränsningar", förklarar Higgins.

"Nyckeln till en workout plan är att först bilda en grund för en ny vana att bildas. När du har skapat en vana och motion är nu en del av din dagliga rutin, kan du sedan börja variera typer och nivåer av aktivitet, "tillägger Tuttle. Det spelar ingen roll hur gammal du är eller vilken form du är i, starta en workout plan nu kan hjälpa dig att leva ett längre och friskare liv.