Evb

Depression hjälp: hantera motgångar

När du är på väg till wellness av depression, är det inte ovanligt att din depression symptom att blossa upp igen. Lär dig några strategier för att möta när du känner dig deprimerad.

Mycket av tiden, erbjudanden Diane Carbo ganska väl med sin depression, men vissa dagar är inte lika bra som andra. För Carbo, en sjuksköterska i norra Wales, Pa, depressionssymptom återkommer från gång till gång, särskilt under vintern när det blir kallt och trist. "Jag finner mig själv kämpar med sorg, gråtmildhet, och en brist på intresse för att göra saker på dessa dåliga dagar," Carbo säger.

Carbo s dåliga dagar ibland kallas motgångar - vanliga hinder i depression behandling som kan bromsa en patientens framsteg, säger David Blackburn, PhD, en psykolog på Scott & White Hospital i Temple, Texas. Blackburn säger att han regelbundet ger sina patienter en lista med depressionssymptom, liksom överdriven sömn och gråtattacker, och uppmanar dem att ta bort de som de upplever.

"Om de går längs och poängen blir lägre, kommer de i rätt riktning," Blackburn säger. "Emellertid, kan något hända och deras värderingar kan börja gå upp igen. Det är ett bakslag. "

Motgångar kan orsaka en ond cirkel, säger Blackburn, eftersom de ofta kan förvärra en persons depression symtom. "De kanske få ännu mer avskräckt än de redan är," Blackburn förklarar. "De tänker," Åh, jag var så bra, vad hände? '"

Hjälp för bakslag

Det finns sätt att övervinna motgångar och flytta bort från depression och mot wellness igen. Prova några av dessa strategier när du känner dig själv glida tillbaka in i en nedstämdhet:

  • . Använd coping tekniker När Blackburns patienter upplever ett bakslag, försöker han att påminna dem om vilka strategier de lärt sig tidigare under sin depression behandling, som att undvika tankar som tenderar mot det absoluta - till exempel, säger själv "Jag kan aldrig göra något rätt. "Blackburn säger också att personer med depression bör försöka ta stressande händelser i klivet och sluta fixering på situationer de inte har något inflytande över. "Det är viktigt att inse att du, som individ, inte kan kontrollera en situation eller personer i den," Blackburn säger. "Det enda du kan styra är hur du reagerar."
  • Förbättra kost-och motionsvanor. Om du tar hand om din kropp, kommer du att må bättre, både mentalt och fysiskt. Även en liten mängd av fysisk aktivitet kan förbättra en persons syn. En nyligen genomförd studie fann att stillasittande beteenden, som att titta på tv och använder datorn, är förknippade med en ökad risk för depression. Den svåraste delen, Blackburn säger, inte det faktiska utövandet, men blir motiverad nog att komma igång. "Jag går av Nike kommersiella. Bara gör det, "Blackburn säger. "Du kommer att må bättre efteråt."

    Carbo instämmer och säger att hennes motion rutin kan hjälpa till att lyfta henne ur ett dåligt humör. "Jag tvingar mig själv att gå upp och gå ut och gå, även om det är på köpcentret," säger hon. När det gäller kost, rekommenderar det amerikanska Department of Health och Human Services att vuxna äter minst två koppar frukt och två och en halv koppar grönsaker per dag, samt massor av fullkorn och magra mejeriprodukter, som mjölk. Blackburn säger att patienter bör också vara noga med att undvika "känslomässigt ätande" - ta in stora mängder av ohälsosamma livsmedel som ett sätt att hantera stress. "Det löser inte problemet - det är bara en temporär fix," Blackburn säger.
  • Fråga om justering av din medicinering. Om du är på en antidepressiv eller annat läkemedel mot depression, kan ibland motgångar uppstå om medicinen blir mindre effektiv, säger Blackburn. Ibland är en enkel switch allt som behövs för att gå framåt. "Fördelen är att det finns ett antal läkemedel som finns tillgängliga," Blackburn säger. "Men det kan vara försök och misstag. Varje person kan reagera olika på olika mediciner. Du måste ha tålamod med andra ord. "Om du känner att en medicin problem kan orsaka din bakslag, rådfråga läkare som ursprungligen ordinerats till dig för förslag.
  • Tänk psykoterapi. Om du har att hantera din depression med medicinering ensam, kanske du upptäcker att lägga till psykoterapi för att din depression behandlingsregim är fördelaktigt. "Medicinering kan förbättra ditt humör till den punkt där psykoterapi kan vara mer framgångsrika," Blackburn säger. Terapi utövare inkluderar psykologer, licensierade professionell rådgivare, äktenskap och familj terapeuter och psykiatriker som, som läkare, kan också ordinera och hantera din depression mediciner.

Med lite tålamod och förståelse för att depressionssymptom kan återvända från tid till annan, kan du hantera framgångsrikt med periodiska episoder av depression.