Evb

Den kolesterolsänkande hjärtsjukdom anslutning

Även antalet personer med högt kolesterol minskar, miljontals européer har sjukdomen - och med det en högre risk för hjärtsjukdom.

Att ha högt kolesterol sätter du löper ökad risk att utveckla kranskärlssjukdom. Kombinera högt kolesterol med andra riskfaktorer, såsom diabetes och högt blodtryck, och din risk för hjärtsjukdom ökar ännu mer. Många faktorer kan orsaka högt kolesterol, av vilka du kan göra något åt ​​och andra som du inte kan.

Kolesterol är en fet substans som kan hårdna och stick till din kärlväggarna, vilket får dem att minska och resultera i ett tillstånd som kallas åderförkalkning. Blodproppar kan då bildas, ytterligare blockerar det förträngda artärer, och orsakar en hjärtattack när blodet inte längre kan passera genom de minskade artärer att leverera syre till hjärtmuskeln.

National Institutes of Health rapporterar att mer än 34 miljoner vuxna européer har högt kolesterolvärde (högre än 240 mg / dl), cirka 8 procent av befolkningen.

Vem får högt kolesterol? Enligt European Heart Association, både vita och afrikanska europeiska kvinnor över 20 års ålder har faktiskt högre totala kolesterolnivåer över 240 mg / dL än män. Och det är inte bara hos vuxna. Högt kolesterol kan också vara ett problem hos barn. Den europeiska Academy of Pediatrics rekommenderar kolesterol förvaltning för vissa barn så unga som 8 år och fettsnåla mejeriprodukter som börjar vid 2 års ålder. De flesta barn med högt kolesterol har en förälder med högt kolesterol.

Högt kolesterol riskfaktorer

Ärftlighet, som har en familjehistoria av högt kolesterol och hjärtsjukdomar, din ålder och kön är alla saker som kan sätta dig i riskzonen för att utveckla högt kolesterol. Men ett antal livsstilsval som är inom din kontroll kan öka risken:

  • Den mat du äter. Många livsmedel kan driva upp din low-density lipoprotein eller LDL-kolesterol (det "onda" kolesterolet). Att äta för mycket mättat fett, transfettsyror (transfetter), och djurbaserade kolesterol som finns i kött, ost och äggulor bidrar till högt kolesterol och hjärtsjukdomar.
  • Övervikt och fetma. Med en ohälsosam vikt kan öka LDL-nivåer, minska high-density lipoprotein eller HDL-kolesterol (det "goda" kolesterolet), och öka din totala kolesterolhalten.
  • Inte utövar. Brist på motion bidrar också till risken för högt kolesterol och hjärt-kärlsjukdom.

Typer av kolesterol: Utvärdera dina nivåer

När du har ett blodprov för att kontrollera dina kolesterolnivåer, läkare titta på fyra poäng:

  • Total kolesterol
  • LDL-kolesterol
  • HDL-kolesterol
  • Triglycerider

Om din totalkolesterol poäng är mindre än 200 mg / dL och du har ingen av de ovan nämnda riskfaktorerna, är du med låg risk för hjärtsjukdom. En totalkolesterol poäng av 200-239 mg / dl anses gränsfall hög och allt över det anses hög. Men du kan också titta på LDL-och HDL-kolesterol räknas nivå individuellt för mer specifik information om din risk för hjärtsjukdom.

Till exempel, högre HDL eller goda kolesterolvärden är bättre. En låg bra cholesterol resultat (mindre än 40 mg / dL för män och mindre än 50 mg / dL för kvinnor) sätter dig på en ökad risk för hjärtsjukdom.

När man tittar på LDL eller dåligt kolesterol, lägre poäng är bättre. European Heart Association rapporterar att LDL-kolesterol är en bättre mätare på din risk för hjärtsjukdom än totalkolesterol nummer. En LDL på mindre än 100 mg / dl anses optimal.

En annan del av blodet cholesteroltestet tar en titt på triglycerider, som är en annan typ av fett. Om du har en hög triglycerid nivå, är du sannolikt också att ha ett högt totalkolesterol nivå. En normal triglycerid nivå är lägre än 150 mg / dL.

Vissa vårdgivare använder ett förhållande mellan totalkolesterol och HDL-kolesterol i stället för den totala kolesterolhalten i blodet. Att kolesterol hittas genom att dividera den nivå HDL-kolesterol med det totala kolesterolet. Men den europeiska Heart Association rekommenderar att du använder de absoluta talen för totalt kolesterol och HDL-kolesterolnivåerna i stället för att de är ett bättre verktyg som hjälper din läkare att utveckla en lämplig behandlingsplan, om det behövs.

Sänka ditt höga kolesterol: idéer för att behandla naturligt

Nu när du vet hur man ska bedöma din cholesterol-hjärtsjukdom risk, kan du börja tänka på hur man kan minska din risk och sänka ditt kolesterol nivå. För de flesta människor innebär den bästa planen för att minska kolesterol livsstil rättsmedel som inkluderar en kost med rätt mat, viktminskning och motion. Dessa förändringar kallas terapeutiska livsstilsförändringar (TLC).

Vad att äta? Livsmedel för att minska högt kolesterol är låg halt av mättat fett och kolesterol. Recept bör innehålla 0 eller 1 produkter procent mejeriprodukter, magert kött, fullkorn, och massor av frukt och grönsaker. Använd mjukt margarin i stället för smör i din kost menyn. Begränsa mat med högt kolesterol såsom orgel kött, räkor och äggulor.

För människor som inte kan sänka kolesterolhalten i blodet tillräckligt med TLC kost, kan medicinering behövas också. Statin droger är de mest använda kolesterolsänkande läkemedel. Dessa läkemedel är säkra för de flesta människor och är mycket bra på att sänka LDL-kolesterol.

Naturläkemedel för högt kolesterol som visar något löfte inkluderar kost-tillskott som linfrö, vitlök och soja. Linfrö och linfröolja innehåller ett ämne som kan gynna hjärtsjukdomar. Vissa studier har visat att linfrö kan sänka kolesterolhalten hos postmenopausala kvinnor. Vitlök kan användas som ett livsmedel eller ett kosttillskott och studier tyder på att det kan bromsa utvecklingen av kranskärlssjukdom. Soy livsmedel och kosttillskott soja har visat sig sänka LDL-kolesterol.

Naturläkemedel är inte ett botemedel för högt kolesterolvärde eller hjärtsjukdom och bör aldrig ta över platsen för TLC eller receptbelagda läkemedlen. Personer som använder något kosttillskott eller andra naturläkemedel bör alltid rådgöra med sin läkare först.

Viktiga relaterade tillstånd

Vissa medicinska tillstånd ökar risken för hjärtsjukdom, särskilt i kombination med högt kolesterol, en annan anledning till att hålla kolesterolet i schack. Dessa inkluderar:

  • Diabetes. Människor som har diabetes har högt blodsocker, även kallad "high glucose." Du kan vara född med diabetes eller utveckla den sent i livet. Diabetes orsakas av en brist på, eller ett dåligt svar på, insulin, det hormon som rör sig blodglukos från blodet och in i muskler, fett, och leverceller där det behövs som bränsle. Obehandlat högt blodsocker är en viktig orsak till hjärtsjukdomar.
  • Hypertension. Högt blodtryck går ofta tillsammans med högt kolesterol och hjärtsjukdomar. Högt blodtryck innebär att det finns för mycket tryck att trycka på insidan av blodkärlen i kroppen. Detta kan leda till många problem, bland annat ökar arbetsbördan på hjärtat. För mycket salt eller hög natrium i kosten är en av de viktigaste riskfaktorerna för högt blodtryck.
  • Familjär kombinerad hyperlipidemi. Förhöjt kolesterol (hyperkolesterolemi) och höga triglycerider i blodet kan vara en ärftlig genetisk sjukdom. Människor som har detta tillstånd har en hög frekvens av hjärtsjukdomar i tidig ålder och börjar utveckla höga nivåer av blodfetter (hyperlipidemi) i tonåren.

Medan den europeiska Heart Association rapporterar att 1995-2005 dödstalen från kardiovaskulär sjukdom faktiskt sjönk med 26,4 procent och att den totala kolesterolnivåer hos män över 40 år och kvinnor över 60 år har minskat mellan 1999-2000 och 2005 - 2006, andra åldersgrupper visade ingen förbättring. Afrikanska europeiska män och kvinnor har en ökad risk för dödsfall till följd av hjärtsjukdomar än kaukasiska män och kvinnor, förmodligen som ett resultat av genetik och livsstilsfaktorer.

Det är viktigt att du förstår grunderna om kolesterol och dess konsekvenser för hjärtsjukdom. Vet dina egna kolesterolvärden, och om du har högt kolesterol, tala med din läkare om hur du kan sänka ditt kolesterol och minska risken för hjärtsjukdom.