Evb

College livet: 10 sätt att minska stressen

College kan vara en spännande tid, men också en stressig en. Lär 10 sätt att tackla stresshantering.

Ingen är immun mot stress, men de som kommer in i elfenbenstorn av college är särskilt utsatta för det.

"När du kommer till college, är det oftast en ganska ansenlig liv förändras," säger J. David Forbes, MD, en Nashville, Tenn, läkare specialiserad på stresshantering. "Det är första gången du är på din egen. Du är ute ur någon form av vuxen jurisdiktion. Det kan ta ett överväldigande antal val. "

Stress uppstår när spänningen stiger över din energi, vilket resulterar i en överbelastad känsla. "Så länge som våra tillgängliga energin överskrider vår spänningsnivå, då är vi i en okej tillstånd," Dr Forbes säger. "Men om energin är låg och spänningarna är högre, då det kan resultera i ett tillstånd av ångest, depression och känsla överväldigade."

College: stresshantering

Om du känner för din hjärna smälter under krossa av böcker, klasser och papper, inte galen. Följ vår stress-management tips för att lätta på trycket.

  1. Få tillräckligt med sömn. Det kan vara frestande att slå höet klockan 4 och sedan delta i en 8:00 klass, men lurar dig på vila kan öka din stress nivå. "Påskynda den på inte mycket sömn har en djupgående inverkan på hur vi upplever stressfaktorer av dagen," Forbes säger. Plus, otillräcklig sömn kan innebära en risk för allvarliga sjukdomar, såsom diabetes, fetma och depression. Vuxna behöver vanligtvis sju till nio timmars sömn per natt för bästa hälsa. Forbes rekommenderar också att du ansluter din sömn schema med normala viloperioder genom att få till sängs före midnatt, hellre än att stanna fram till gryningen och sova tills eftermiddagen. "Ju mer vår inre klocka är nära anpassad med klockan i solen, desto bättre är det," Forbes säger.
  2. Ät gott. En stadig diet av pizza och automat-maskin biljettpriset kan minska energi nivåer i kroppen, vilket leder till en lägre tröskel för stress. "Du hamnar känner mig mycket trött och söker samma [skräpmat] att sparka dig tillbaka upp," Forbes säger. "Det är en usel cykel av jakt för kortsiktig comfort food eller toppar socker som faktiskt hålla dig sämre." Följ en kost rik på grönsaker, frukt och fullkornsprodukter.
  3. Motion. När du är stressad, kan flytta runt vara det sista du känner för att göra. Men så lite som 20 minuter per dag av fysisk aktivitet kan minska stress. Forbes säger bara tre eller fyra halv-timmars sessioner kan lätta stressen avsevärt. När det gäller vilken typ av träning, prova något som du gillar att göra, som att simma eller yoga. "Du kommer inte att fortsätta något du inte gillar," Forbes noterar.
  4. Undvik onaturliga energi boosters. Konstgjorda stimulantia som koffein piller eller receptbelagda medicin kan hjälpa dig att hålla dig vaken för att all-natten studie session, men att sätta upp kroppens behov av att sova i slutändan kommer att resultera i en energi krasch, vilket återigen i en större känslighet för stress. "Det är som att klippa kablarna till din brandlarm medan huset brinner ned," Forbes säger. "Bara för att du inte hörde det betyder inte att huset inte brinner."
  5. Få känslomässigt stöd. Justera till college kan vara svårt, och luftning dina frustrationer till en betrodd vän kan gå långt i kampen mot stress. "Det är ett sätt att tömma ut spänningarna och göra dem mindre," Forbes säger. Välj en vän eller familjemedlem som inte kommer att vara dömande eller försöka ge massor av råd. Eller söka hjälp av en professionell rådgivare eller psykolog. För att hitta en pålitlig läkare, ta med din student vårdcentral för rekommendationer.
  6. Ge inte upp dina passioner. Ditt schema kan fyllas med föreläsningar och studiecirklar, men försök att hitta minst ett par timmar varje vecka för att utöva en hobby eller annan aktivitet som du tycker. "Gör något som matar freden i din själ på något sätt och hålla kontakten med den," Forbes säger. "Det främjar anti-stress fysiologi av kroppen." Inte säker på vad din passion är? Besök Findmyhobby.com, en katalog av webbplatser ägnas åt nästan alla typer av tidsfördriv.
  7. Försök att inte överbelasta dig. Mellan lektionerna, extracurricular grupper, och kanske till och med ett jobb, är det lätt för eleverna att ta på sig mer än de kan hantera. Om du har registrerat dig för ett alltför stort antal kurser, var inte rädd för att släppa en, och kom ihåg att du alltid kan säga nej när du blir ombedd att organisera Latin Clubs årliga loppmarknad. "Ta god, kärleksfull hand om dig själv," Forbes säger. "Du är din egen förälder här på ut. Börja ta hand om dig själv som du skulle för ett barn i din avgift. "
  8. Undvik avkopplande med alkohol. Med tre eller fyra öl för att varva ner efter en hård dag med att studera kan verka helt logiskt, men någon olöst stress som du har kommer bara översvämningar tillbaka efter din buzz avtar. Plus, om du overindulge, kanske du måste ta itu med obehagliga biverkningar, som illamående och baksmälla, senare. Om du hittar dig själv att dricka regelbundet före middagstid, blir oroliga vid tanken på att inte dricka, eller inte klarar av att "bara ha en," du kan utveckla alkoholberoende. Din elev vårdcentral eller National Drug and Alcohol Treatment Remiss Routing service hos 800-662-HJÄLP kan hjälpa dig att hitta professionell hjälp.
  9. Andas. När du känner dig stressad, kan djupt andningsövningar hjälper smälta bort spänningen. Prova denna övning: Andas in långsamt genom näsan, håll andan i några sekunder, andas sedan ut genom munnen, och upprepa vid behov. Detta hjälper till att förhindra de korta, ytliga andetag som ofta åtföljer känslor av spänning.
  10. Få en massage Om du känner dig utsliten, prova att sätta dig själv i någon annans händer -. Bokstavligen. Stress orsakar ofta dina muskler att bli tight och knuten, och en professionell massageterapeut kan hjälpa till att lossa dem, ger stress. Utbildningskrav för massageterapeuter varierar från land till land, så att hitta en kunnig man kan vara knepigt. En av de stora professionella massage föreningar i Europa, den europeiska massage Association, har en sökbar katalog med massageterapeuter.

Att gå på college kan sätta en hel del press på dig. Med hjälp av några av dessa strategier kommer att hjälpa dig att minska stress och sväva genom dessa fyra år.