Evb

Bensodiazepiner för ångest

Som en ångest behandling, kan en bensodiazepin medicinering vara effektiv. Men denna klass av receptbelagda läkemedel kan ge beroendet tillsammans med ångest hjälp.

När en fobi tar över ditt liv, lämnar du med kronisk oro, panik, irrationella rädslor, eller sömnlöshet, kan du känna dig som om du kommer att göra något för att få ångest hjälp. För många människor, ångest behandling inkluderar läkemedel som kallas bensodiazepiner. I själva verket är dessa droger är några av de mest förskrivna tabletter i Europa. Men de bär allvarliga biverkningar och kan orsaka beroende, komplett med abstinensbesvär, om du inte använder dem på rätt sätt.

Bensodiazepinläkemedel inkluderar några mycket välkända receptbelagda namn:

 • Alprazolam (Xanax)
 • Clonazepam (Klonopin)
 • Diazepam (Valium)

Bensodiazepiner lugna dig genom att öka effekten av en neurokemiska i kroppen som kallas gamma-amniobutyric syra (GABA), förklarar Joe Wegmann, PharmD, en apotekare och licensierad kliniska socialarbetare i New Orleans, La, och författare av Psychopharmacology: Straight Talk om psykisk Hälsa Mediciner.

När GABA nivåerna är låga, människor tenderar att känna sig mer orolig. Som GABA stiger, kommer du att känna sig lugnare och få befrielse från ångest, till exempel:

 • Hjärtklappning
 • Andnöd
 • Svettningar
 • Darrande
 • Hyperventilation

Det finns kort-och långverkande bensodiazepiner. En kortverkande bensodiazepin såsom triazolam (Halcion) eller bensodiazepinliknande sömn medel såsom zolpidem (Ambien) används vanligtvis för sömnlöshet. De håller ungefär sex timmar och hjälper dig att känna dig mindre orolig och somna, säger Wegmann. Långverkande bensodiazepiner såsom Klonopin används under dagen för att lindra generaliserad ångest.

Ångest Hjälp: eventuella biverkningar och risker

Även dessa läkemedel fungerar bra på lugna nerverna, bär de risker. Den största biverkningen är kognitiv dysfunktion, såsom minnesförlust och problem med att samla dina tankar. "Det är som att leva i en kognitiv dimma," Wegmann säger, men det är vanligare hos personer som använder droger för ett år eller längre.

Andra biverkningar kan vara:

 • Tröghet från sedering - drogerna lägre ångest genom sedering, men det finns en risk att du kan känna alltför nedsövd och kommer inte att kunna få flytta
 • Sluddrigt tal
 • Samordningsproblem - bör du undvika att köra bil eller använda maskiner när du tar bensodiazepiner

Den allvarligaste risken med att ta bensodiazepiner för ångest behandling är beroende. Vissa bensodiazepiner som Xanax kan orsaka euforiska känslor, och om din hjärna identifierar med dessa känslor, kan du börja längta mer, säger Wegmann. (Den euforiska effekten är därför Xanax och andra mediciner ångest är populära gatan droger.)

Ett annat problem är att kroppen anpassar sig till den dos, så du måste ta mer för att få samma euforiska effekt, säger Wegmann. Dock är risken för beroende faktiskt lite om du använder drogerna ordentligt, tillägger Wegmann.

Ångest Hjälp: minska beroendet risk

En bensodiazepin är tänkt att vara en kortvarig ångest behandling. Dessa läkemedel fungerar också bättre när du inte tar en varje dag. Här är andra riktlinjer att följa:

 • Respektera recept. Dependency börjar när du börjar att ta mer droger än du ska, säger Wegmann. Det kan hända att din hjärna anpassar sig till drogerna. Du kanske inte känner så mycket lättnad från ett enda piller, så du öka dosen, och som kan leda till fysiskt beroende. "Då har du ett verkligt problem på händerna," Wegmann säger. "Du kommer till den punkt där din ångest nivåer är fortfarande höga, men du använder en hel del medicinering och inte få resultat."
 • Mindre är mer. Eftersom din hjärna anpassar sig till att använda en bensodiazepin, ta en varje dag börjar att besegra dess terapeutiska effekt, säger Wegmann. Du bör ta dessa läkemedel endast när du känner dig väldigt orolig - vilket kan vara varannan dag eller var tredje dag. Genom att inte ta dem varje dag, de är mer benägna att arbeta på de dagar då du verkligen behöver medicinen, förklarar Wegmann.
 • Psykoterapi hjälper. Samtliga ångest är hanterbar genom psykoterapi och rådgivning, säger Wegmann, som råder personer med ångest och depression. Han rekommenderar att söka sådan hjälp när du tar droger, med målet att på sikt lugnande din ångest utan läkemedelsbehandling.
 • . Begränsa användningen till en månad Bensodiazepiner är avsedda att användas på kort sikt - det är därför det är viktigt att använda terapi för att hantera ångest snarare än att förlita sig på de läkemedel ensamt för ångest hjälp, säger Wegmann.
 • Nedtrappning av dosen. Aldrig abrupt sluta ta bensodiazepiner. Även om det inte är vanligt, finns det en risk av beslag från att göra det, säger Wegmann. Men vad är mer sannolikt att hända, förklarar han, är att det kommer att skicka ditt nervsystem i fritt fall. Rebound ångest rampar upp och du kommer att känna sig sämre. Du kommer också få abstinenssymtom som illamående. Istället, arbeta med din läkare för att kona ner dina doser. Wegmann gör detta genom att sänka dosen med 25 procent över varje vecka, under loppet av en månad.

"De flesta människor använder [dessa droger] ansvarsfullt," Wegmann säger. När du följer ordinera anvisningar och koniska ner dina doser, bör du inte oroa dig för abstinensbesvär.