Evb

Behandling för artrit: nya droger och enkla lösningar

I behandling för artrit, har läkare ordinerats många olika mediciner för mig, och många olika blodprover. Under de 20 år som gått sedan jag först utvecklade ledgångsreumatism (RA), har mycket förändrats.

I ljuset av detta, måste du se till att du har en bra relation med din läkare, särskilt om du har nyligen diagnostiserats med RA. Beroende på svårighetsgraden av din artrit, är du sannolikt att få se honom ofta.

Innan din tid

Innan din tid, skriva ner eventuella frågor som du har. Var inte rädd för att stoppa din läkare som helst och ställa frågor om du är förvirrad om något. Se till att din läkare är öppen för frågor och vänliga.

När jag var tonåring och först hade problem med reumatoid artrit, skrek min läkare, som försökte undersöka mina knän, på mig eftersom jag inte kunde slappna av mina ben. Onödigt att säga, det inte hjälpa mig slappna av mina ben. Också onödigt att säga, hittade jag en ny läkare.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) var fortfarande relativt nytt när jag först blev sjuk med denna sjukdom. De kan mycket väl vara det första tillvägagångssättet din läkare beslutar att ta.

Mina reumatologer tenderade att börja mig på droger som skulle ha de minst biverkningar och över tiden upp doserna. Om det inte fungerar, till nästa drogen. I tidens år, försökte mina läkare varenda medicin som fanns tillgängliga vid den tidpunkten, inklusive Plaquenil men RA galopperade framåt.

Tills min läkare satte mig på Prednisone och sedan sjukdomen slog en vägg. Med prednison, det finns alltid en risk för viktökning och jag har ett problem med det, men det var så underbart att inte ha ont längre. Jag hade haft en akut skov som varade i två fasta år utan avbrott. Det var en hemsk tid.

Numera finns läkemedel som är särskilt utformade för att rikta vissa proteiner eller celler som orsakar inflammation. De är ungefär som din alldeles egen guidad missil system, och de visar mycket lovande. Känd som biologiska behandlingar eller biologiska, dessa läkemedel är inte utan sina problem.

Juggling skola

Jonglering skola, arbete och familjeliv är svårt när en stor sjukdom som denna kommer in i ditt liv. När det slog mig, var jag tvungen att lära sig att jag inte kunde göra planer. Jag visste inte hur jag skulle känna det nästa dag.

Om du nyligen har fått diagnosen RA, är det troligt att vara en kamp. Det kan finnas dagar när tröttheten kommer hamra dig och dina händer kan känna att de är i brand.

När jag har dagar som det

När jag har dagar som detta, jag älskar varmt vatten. Jag sätter på kranen, låt det värme, och låta vattnet rinna över mina händer, var försiktig, naturligtvis, att inte bränna mig. Värmen är en helande sak. Det hjälper definitivt.

Ett varmt bad är också tröst i slutet av en lång, tröttsam dag, särskilt om dina höfter och knän ont, som min gör. Det är bara något om värme på ledvärk som är så lugnande, vilar på att vatten och låta ditt sinne vandra runt alla dina favorit tankar.

Om du inte kan säga redan, jag älskar vatten. Träning i vatten är en underbar behandling för artrit, eftersom det dämpar ömma leder.

Här är andra behandlingar som kan hjälpa.

På ett konstigt sätt, jag tänker på denna sjukdom som en välsignelse, eftersom det har lärt mig att det är okej att sakta ner. Det har också lärt mig att verkligen älska de dagar då jag mår bra.

Ibland har en sjukdom är inte en dålig sak.