Evb

Behandlade livsmedel fallgropar: topp 10 giftiga livsmedelsingredienser

De flesta av oss tänker inte på den mat vi äter som gift, men några av de ingredienser som ofta finns i förädlade livsmedel kan vara giftiga. Med "giftigt", jag menar kemikalier eller högförädlade ingredienser som inte är bra för dig eller kan skada din hälsa. Jag pratar om raffinerat spannmål, transfetter, hög majssirap, och alla andra konstgjorda skräp du kan inte ens uttala på ingrediens listor. Någon mat som har konserverad, torkad, eller hade kemikalier läggs till det är en bearbetad mat, och dessa livsmedel utgör cirka 60 procent av den genomsnittliga europeiska kosthållningen. De har tagit över, och vi måste slå tillbaka. Vet vilka giftiga livsmedelsingredienser för att undvika:

Ett. Palmolja
När en vanlig fett som majs, soja eller palmolja är blästrad med vätgas och förvandlas till en fast, blir det en transfett. Dessa onda anti-näringsämnen hjälper förpackade livsmedel bo "frisk", vilket innebär att maten kan sitta på stormarknaden hyllan i åratal utan att någonsin bli gammal eller röta. Äta skräpmat med transfetter höjer din "onda" LDL-kolesterol och triglycerider och sänker din "goda" HDL. Dessa fetter ökar också risken för blodpropp och hjärtinfarkt. Undvik palmolja och andra transfetter som pesten, och kyssa stekt mat adjö också, eftersom de är oftast stekt i en av dessa underliga trans-feta oljor.

2. Förkortning
Dike någon mat som listar förkortning eller delvis hydrerade olja som ingrediens, eftersom dessa är också onda transfetter. Förutom att igensättning dina artärer och orsakar fetma, ökar de också risken för metabolt syndrom. Välj hälsosammare enkelomättade fetter, som olivolja, jordnötter och raps oljor och livsmedel som innehåller omättade omega-3-fettsyror i stället.

Tre. Vitt mjöl, ris, pasta och bröd
När en fullkorn är raffinerad, är de flesta av sina näringsämnen sugs ut i ett försök att förlänga dess hållbarhet. Både kli och groddar tas bort, och därmed all fiber, vitaminer och mineraler. Eftersom dessa avskalade, raffinerat spannmål saknar fibrer och andra näringsämnen, de är också lätt att smälta - för lätt. De skickar ditt blodsocker och insulin skyhöga, vilket kan leda till alla möjliga problem. Ersätt bearbetade korn med fullkorn, såsom brunt eller vildris, hel-vete bröd och pasta, korn och havregryn.

4. Hög majssirap
Den onde kungen av alla raffinerade korn är hög majssirap (HFC). Mängden raffinerat socker vi konsumerar har minskat under de senaste 40 åren, men vi förbrukar nästan 20 gånger så mycket HFCS. Enligt forskare vid Tufts University, européerna konsumerar mer kalorier från HFCS än någon annan källa. Det är i stort sett allt. Det ökar triglycerider, ökar fett-lagrar hormoner, och driver människor att äta för mycket och gå upp i vikt. Anta min nolltoleranspolicy, och undvika denna söta "gift."

Fem. Konstgjorda sötningsmedel
Aspartam (NutraSweet, Equal), sackarin (Sweet'N Low, SugarTwin), och sukralos (Splenda) kan vara ännu hårdare på våra metaboliska system än vanliga gamla socker. Dessa förment diet-vänliga sötningsmedel kan faktiskt göra mer skada än nytta! Studier tyder på att konstgjorda sötningsmedel lura hjärnan att glömma att sötma innebär extra kalorier, vilket gör människor mer benägna att hålla äta sötsaker utan att överge. Kväva det i sin linda. Scan ingrediensetiketter och förbjuda alla konstgjorda sötningsmedel från att komma in din mun.

6. Natriumbensoat och kaliumbensoat
Dessa konserveringsmedel tillsätts ibland för läsk för att förhindra mögel från att växa, men bensen är cancerframkallande som också är kopplat till allvarliga sköldkörtel skador. Farliga nivåer av bensen kan bygga upp när plastflaskor av soda utsätts för värme eller när konserveringsmedlen kombineras med askorbinsyra (vitamin C). Riskera inte det, folk

7. Butylhydroxianisol (BHA)
BHA är ett annat potentiellt cancerframkallande konserveringsmedel, men det har bedömts säker av FDA. Dess uppgift är att hjälpa till att förhindra förruttnelse och matförgiftning, men det är en stor hormonstörande och kan allvarligt bråka med dina hormoner. BHA är i hundratals livsmedel. Det är också i livsmedelsförpackningar och kosmetika. BHA har många alias. Du kan leta upp dem. Eller kan du följa mitt råd och dike förädlade livsmedel helt och hållet.

8. Natrium nitrater och nitriter natrium
Nej det är inte ett stavfel. Dessa två olika konserveringsmedel finns i charkuteriprodukter som bacon, lunch kött och korv. De är några av de värsta syndarna, och de är tros orsaka cancer i tjocktarmen och metabolt syndrom, vilket kan leda till diabetes. Skydda din hälsa genom att alltid välja färska, ekologiska kött.

9. Blå, grön, röd och gul
De artificiella färger blå 1 och 2, 3 grön, röd 3, och gul 6 har kopplats till sköldkörtel, binjurar, urinblåsa, njure och hjärncancer. Alltid söka livsmedel med minst antal konstgjorda kemikalier, särskilt när du handlar för dina barn. Leta efter färg-fria mediciner och naturliga livsmedel som inte innehåller konstgjorda färger som dessa.

10. MSG
Mononatriumglutamat är en bearbetad "smakförstärkare." Medan glutamat finns i vissa naturliga livsmedel, såsom kött och ost, de som utnyttjas av bearbetade livsmedel från industrin skiljs från sina värdproteiner genom hydrolys. Juryn är fortfarande ute på hur skadligt MSG kan vara, men höga nivåer av fria glutamat har visats allvar skruva med hjärnans kemi. Inte falla offer för kemiska smakförstärkande. Bara spela det säkert och smaksätta maten naturligt.

Få dagliga tips, motivation och mer från Jillian Michaels.

Ofta kallas "Europas tuffaste tränare," Jillian Michaels har dykt upp på de amerikanska och australiska versionerna av The Biggest Loser. Jillian är en New York Times bästsäljande författare till fem böcker: Bemästra din ämnesomsättning, Master din Metabolism Cookbook, Master din Counter Metabolism Calorie, Vinna genom att förlora, Göra Klipp och Unlimited:. Hur man bygger ett exceptionellt liv Jillian är också skaparen av online viktminskningsprogram www.jillianmichaels.com.