Evb

Bach flower power

Bach blomma utövare tror att genom att använda vissa blommor, kan en persons känslomässiga tillstånd korrigeras och krämpor läkt.

Ta järnek för avund eller ljung för felsteg. Detta är de råd du kan höra från en Bach blomma utövare. Denna form av alternativ medicin bygger på tanken att negativa känslor påverkar vår hälsa, som orsakar ohälsa och sjukdom.

Det finns 38 Bach blomma rättsmedel utvecklats av Edward Bach (1886-1936), en brittisk läkare som vände sig till naturen för att hjälpa till att läka sina patienter. Han trodde att negativa känslor orsakar sjukdom - och att blommor framställda på ett visst sätt kan bekämpa dessa negativa känslor.

"Istället för att titta på symtom, vi tittar på den emotionella utsikterna av människor," förklarar Bach blomma utövaren Bettina Rasmussen, som har en privat och Internet-baserad praktik i Los Angeles. "De åtgärder är i grunden positiv energi trycka ut det negativa. Om du får fel botemedel, det finns ingen risk, det är bara att ingenting kommer att hända. "

Bach blomma: behandlingar

Det finns sju allmänna kategorier av känslor som Bach blomma rättsmedel mål, inklusive:

  • Osäkerhet
  • Brist på intresse i det dagliga livet
  • Ensamhet
  • Överkänslighet
  • Förtvivlan
  • Vård för mycket om andra människors välbefinnande

Inom varje kategori finns det ytterligare uppdelning för att beskriva attributen för varje situation och känslor.

De åtgärder bereds på olika sätt - vissa blommor är dränkta i vatten i solljus, medan tätare bladverk kokas. De resulterande tinkturer vanligen bevarade i konjak, och sedan blandas med vatten. Doserna är av nedgången, och absorberas på tungan.

Bach blomma: vårdbeslut

För att avgöra vilken Bach blomma rättsmedel är mest lämpliga för ett tillstånd, säger Rasmussen hon frågar många frågor, inte bara om patientens symptom, men om patientens känslor liksom. Detta kan göras via telefon eller personligen.

Till exempel kan den kategori av osäkerhet delas in i:

  • Hopplöshet
  • Svårt att göra ett beslut
  • Brist på förtroende i beslutsfattandet
  • Känsla överväldigad av sina bördor

"Med en massa människor, känslor gå hela vägen tillbaka till sin barndom," säger Rasmussen. "Jag kan hjälpa dig mycket snabbare om [ditt känslomässig trigger] hände förra året eller ett par månader sedan, men, om det är något hela vägen från barndomen, du måste gå igenom en hel del mer åtgärder [för] en längre tidsperiod. "

Bach blomma: proffsen

Det finns lite forskning om effektiviteten av Bach blomma rättsmedel. Men många människor som använder dem rapporterar positiva effekter från Bachblommor.

"Den jag har använt mest är Rescue Remedy, som är en blandning av några olika lösningar. [Det är] väldigt bra för någon ångest-baserade frågor, "säger Kailee Jacobs, en 29-årig bosatt i Montreal. "Så om du börjar med en ångestattack, det är bra för det, eller även om du kommer att gå in i en situation där du vet att du kommer att ha ångest. Det tar en del av trycket bort. Det är inte en patentlösning för säker, men det tar en stor del av ångesten borta så att du kan se situationen klarare. "

Jacobs säger folk som tycker att flyga eller besöka tandläkaren stressande skulle tjäna på att använda Rescue Remedy.

Bach blomma: cons

Rasmussen säger att Bach blomma rättsmedel är i allmänhet säkra och har några kända interaktioner, men påpekar hon att eftersom många av preparaten innehåller alkohol, kan personer som tar mediciner för att kontrollera alkoholberoende har en dålig reaktion på Bachblommor.

Dessutom finns det inga nationella eller statliga normer för Bach blomma utövare, och Bach blomma rättsmedel är inte reglerade för kvalitet eller säkerhet av US Food and Drug Administration. Innan du försöker någon påföljd, är det alltid en bra idé att köra det med din husläkare, särskilt om du behandlas för en annan åkomma. Vissa örter kan negativt interagera med vissa mediciner.

"Många människor kombinerar Bach blomma rättsmedel med något annat", säger Rasmussen. Så du kanske upptäcker att en kiropraktor, akupunktör, eller Reiki utövare är också bekant med Bachblommor.