Evb

Att hjälpa någon med kronisk ryggsmärta ta en dusch eller bad

Badplats för någon med kroniska ryggsmärtor kan vara en utmaning, men det sätt du kan hjälpa dem - tryggt och lyhört.

Bada kan vara en svår fråga för dem som lider av kroniska ryggsmärtor. Vissa människor, men fortfarande ont, har turen att kunna tvätta sig själva, andra måste förlita sig på vårdgivarnas hjälp. Här är några användbara tips för att navigera vad kan vara en tuff tid för alla kroniska sjuka ryggsmärtor.


Ha en back problem? Hitta en kiropraktor eller ortopedisk specialist.

Duscha med kronisk ryggsmärta
Ta en dusch kan vara en svår - och potentiellt farligt - upplevelse för någon med kronisk ryggsmärta. Få din älskades badrum utrustat med följande fyra punkter kan bidra till att göra duschen till en säkrare plats.
  • Dusch stödhandtag. Ha något att hålla på med en dusch inte bara hjälper med balans, men det också kan lindra en del av trycket som står kan sätta på baksidan.
  • Duschstol. En plats att vila inne i duschen kan ge lindring för någon som har svårt att stå under längre perioder.
  • Handhållna duschmunstycke. En dusch som är utrustad med en stol blir ännu mer praktiskt när det finns en handhållen duschmunstycke. Med båda dessa poster, kan en person med kronisk ryggsmärta utföra nästan hela dusch från en sittande ställning.
  • Halksäker matta. Även med den extra komforten av ett stödhandtag och stol, kronisk Ryggbesvär ofta känner sig ostadiga på fötterna. Av denna anledning är det viktigt att rada badkaret med en halksäker matta för att förhindra ett fall.

Bad för kronisk Ryggbesvär
Tyvärr har vissa människor lider av ryggsmärtor så svår att duscha är inte ett alternativ för dem. För dem som är smidig nog att göra det till badrummet men fortfarande behöver hjälp, är en vanlig bad lämplig. Det är viktigt att använda ett badkar som är så lätt att komma in och ut som möjligt. För personer med kroniska ryggsmärtor allvarlig nog för att hindra dem från att bada själva, kan det vara mycket svårt att lyfta knäna över en hög tub kant.

En annan sak att tänka på är att kroppen befattning för den person som bistår kroniska lidande ryggsmärtor. "Vaktmästaren alltid bör vara mycket nära patienten," säger Cynthia Gormezano, MPT, ägare av Cynergy Sjukgymnastik i New York. "Body bör vara mot kroppen, med vårdgivarens stammen mot patientens axel." Detta är viktigt för att ge optimalt stöd för personen med ryggont, men det är också nödvändigt för att skydda för medhjälparen. "Det är lika viktigt att stödja vårdgivare rygg när de hjälper någon i badkaret", säger hon.

I svåra fall av kronisk eller akut ryggsmärta, kan en vårdgivare har att utföra en hand bad i sängen. Under dessa typer av bad, bör det primära målet vara det sätt på vilket patienten flyttas. För att få tillgång till olika delar av kroppen, kommer vårdgivaren behöver justera patientens position. Det är viktigt att använda en teknik som kallas "log rullande", vilket innebär flytta kroppen som en enhet för att eliminera böjning eller vridning.

Badplats nedersta raden
Att hjälpa någon som lider av ryggsmärtor kan vara en utmaning, särskilt när det gäller intima ritualer såsom bad, men med hjälp av några förnuftiga försiktighetsåtgärder och följa dessa säkerhetstips kan underlätta vägen för dig och din älskade.