Evb

Är permanent makeup rätt för dig?

Makeup tatuering är ett förfarande som kan låta dig lägga undan en del av din kosmetika för gott. Men detta permanent makeup är inte utan risker.

Trött på att sätta på eyeliner varje dag eller orolig för att bli sedd utan din makeup perfekt på plats? Om du vill skönheten i kosmetika utan den dagliga rutinen av att tillämpa dem, kanske du vill överväga permanent makeup eller tatueringar smink.


Söker du hjälp med en hudåkomma? Hitta en hudläkare eller plastikkirurg.

Permanent makeup 101

Permanent makeup är verkligen precis som alla andra permanent tatuering, men istället för att sätta en design på din arm, axel eller rygg, makeup artister tatuering bläck i färg där du normalt sätter kosmetika som eyeliner och läppstift.

Bläck, eller pigment, injiceras in i huden med hjälp av en mycket fin nål som gör hundratals små perforeringar per minut. Bläcket förbättrar dina funktioner precis som kosmetika skulle, men det behöver inte tvätta bort i slutet av dagen. Förfarandet kallas mikro-pigmentering, och det kan användas för att simulera:

  • Eyeliner
  • Läppenna och läppfärg
  • Ögonbryn

Enligt European Society of Plastic Surgeons, kan makeup tatueringar återskapa ens de rosiga kinder rodna och nyanser av ögonskugga.

Permanent makeup-och nackdelar

Det finns många faktorer att noga överväga innan du väljer att genomgå mikro-pigmentering, inklusive kostnaden och varaktigheten av förfarandet.

Det finns säkert fördelar för smink tatueringar. De är bekväma, och du behöver aldrig oroa dig för din makeup avta eller inte ser rätt - så länge de tatueringar själva var felfritt gjort.

Permanent ögonmakeup är ett bra alternativ för människor som har lidit håravfall, eftersom de inte kommer att behöva penna i ögonbryn längre. Makeup tatueringar kan också hjälpa människor med vitiligo, som orsakar lätta fläckar på huden på grund av en brist på pigment. Permanent makeup kan täcka upp variationer i huden. Det kan också hjälpa kamouflera betydande ärrbildning.

Men kostnaden, hälso-och säkerhetsrisker, och svårt att ta bort makeup tatueringar är alla potentiella negativa att tänka på innan de bestämmer sig för att permanent makeup.

Permanent makeup innebär att sätta en nål i huden och injicera den med bläck, kan båda utgör en potentiell hälsorisk och säkerhetsfrågor. Som med alla tatuering, innebär permanent makeup risken för:

  • Allergisk reaktion
  • Hepatit eller HIV-infektion om instrumenten inte steriliseras mellan användningarna
  • Bakteriell hudinfektion, som en staphinfektion

Dessutom är de använda pigmenten inte reglerad eller godkänts av oss Food and Drug Administration (FDA), och byrån lämnar det upp till staterna att skydda allmänheten.

En makeup tatuering är inte som hårfärg som kommer att blekna eller avklinga efter gång - det är en tatuering, och det är permanent. Lasrar kan ha viss framgång, men inte alltid utan biverkningar. Det är också en dyr procedur, med en makeup tatuering på bara ett område som sträcker sig från 225€ till 750€ när de utförs av en plastikkirurg. Dessutom kan modenycker i smink stilar förändras - vilket skulle kunna göra en viss typ av ögonbryn eller eyeliner ser daterad om det tillämpas permanent.

Permanent makeup bör göras av en plastikkirurg utbildad i det förfarande, men det kan även utföras av en certifierad, licensierad tatuerare som har fått utbildning i makeup tatueringar och efter säkerhet och sanitära föreskrifter.

Gör din permanent makeup beslut noga. En makeup tatuering är inte en sporre-of-the-ögonblick proceduren att komma på bara någon affär där det erbjuds.