Evb

Är en håravfall produkt svaret för dig?

För vissa kan håravfall behandling vara så enkelt som att köpa en produkt på apotek, antingen receptbelagda eller över disk.

Det finns flera håravfall behandlingsalternativ som finns, inklusive transplantationskirurgi. För vissa kan dock en håravfall produkt ger en enklare lösning. Det finns två typer av mediciner för håravfall behandling, Rogaine och Propecia.

Rogaine. Detta är varumärket på den generiska drogen minoxidil. Utvecklad i slutet av 1980, var Rogaine den allra första håravfall behandling medicinering godkänts av US Food and Drug Administration (FDA). Exakt hur detta håravfall produkt fungerar är inte helt klarlagd, men minoxidil var faktiskt utvecklats som ett läkemedel för att behandla högt blodtryck - det vidgar blodkärlen. Som det som studeras, fann forskarna att den även påverkade hårsäckarna och hur snabbt håret växer.

Ursprungligen tillgängliga genom recept, Rogaine och generiska minoxidil säljs nu över disk på ditt lokala apotek eller apotek, och i separata formler för män och kvinnor. För kvinnor är detta håravfall produkt tillgänglig i en 2-procentig styrka vätska som dabbed i hårbotten med en applikator. Män kan välja antingen vätska eller skum, och det finns en 5 procent styrka tillgängliga som är anses effektivare än den ursprungliga 2 procent formel. I allmänhet fungerar Rogaine något bättre för kvinnor än män, och totalt sett ungefär en tredjedel av personer som använder den får resultat, men det är omöjligt att förutsäga vem som kommer att gynnas eller med hur mycket.

Rogaine kan användas för att behandla gallring eller skallighet hår och kan också bidra till att bromsa utvecklingen av håravfall, men det är inte effektiv på en vikande hårfäste. Också det är bäst att börja använda Rogaine så snart som möjligt efter att du först märker håravfall - det är då det fungerar bäst. Också, eftersom Rogaine är inte ett botemedel, måste du fortsätta använda det för att behålla några resultat du får.

Eventuella biverkningar av Rogaine inkluderar:

 • Känsla av yrsel
 • Smärta i bröstet eller en snabbt slående hjärta
 • Viktökning
 • Svullet ansikte, händer, vrister eller buken
 • Andningsproblem
 • En brännande eller kliande känsla i hårbotten
 • Torr, fjällande, irriterad eller flagnande hårbotten

Rogaine kostar vanligtvis 15€ till 40€ för en tre-månatliga leveranser, och generiska minoxidil är billigare.

Propecia. Propecia, varumärket för den generiska läkemedlet finasterid, är en annan håravfall behandling som godkänts av FDA för att stimulera återväxt av hår, men endast för användning av män. Propecia kommer i tablettform och kan vara mest effektiva när de används tillsammans med den aktuella håravfall behandling, Rogaine.

Propecia kan främja tillväxten av nytt hår och bromsa håravfall. Liksom Rogaine, det är också mest effektiva för behandling av håravfall som uppstår i hårbotten, inte en vikande hårfäste. Propecia erbjuder de bästa resultaten när den används som en håravfall behandling för mild till måttlig skallighet och håravfall - betydande håravfall sannolikt inte kommer att få hjälp nog.

Propecia verkar genom att blockera ett enzym som förbjuder hårväxt i hårsäckarna. Det stoppar kroppen från att omvandla testosteron till ett annat hormon som kallas DHT (dihydrotestosteron), som hämmar hårväxten. Förhindrar omvandlingen av testosteron gör att hårsäckarna att fungera och producera nytt hår.

Det kan ta månader för Propecia att börja arbeta, så förvänta dig inte omedelbara resultat. Också dess effekter är inte permanent - för att förhindra ytterligare håravfall, måste du fortsätta ta drogen. Om du slutar, kommer håravfall återupptas.

Eventuella biverkningar av Propecia inkluderar:

 • Testikelsmärta
 • Erektil dysfunktion och minskad libido
 • En minskning av sperma produktion
 • Avvikelser i brösten, såsom utsläpp, svullnad, ömhet, eller massor
 • Svullet ansikte eller läppar
 • En kliande hudutslag eller nässelfeber

Propecia är endast tillgänglig genom recept. En tre månaders leverans av varumärket läkemedel kan kosta så mycket som 60€, räkna med att betala 30€ till 40€ för generiska finasterid.

Bara du och din läkare kan bestämma den bästa produkten håravfall för dig. Beroende på orsaken och omfattningen av ditt håravfall, kanske en av dessa produkter vara värt att försöka.

Återgå till Hud-och skönhetscenter.