Evb

Är döda havssalt en effektiv psoriasis behandling?

Studier visar att bada i havet salter kan ge mild psoriasis lättnad. Men för att verkligen dra nytta av denna behandling, måste du spendera minst två veckor badar i världens saltaste hav.

Det har varit känt i århundraden att personer med hudsjukdomar, inklusive psoriasis, kan dra nytta av att bada i Döda havet i östra Israel. "Det går tillbaka till antiken," säger Mark Lebwohl, MD, ordförande i National Psoriasis Foundation Medical Board. "[I Bibeln] folk pratar om blötläggning i vatten för spetälska, och de var förmodligen prata om psoriasis. Det hebreiska ordet för spetälska är sara'at, vilken typ av ljud som psoriasis. "

Du kan köpa mineralrika havet salter för att lägga till din badvattnet, men de kan hjälpa till att lindra smärta och klåda från psoriasis? "Havssalt produkter de säljer kan ha någon liten fördel," säger Dr Lebwohl, som också är med Mount Sinai School of Medicine i New York University i New York. "Det bästa man kan säga är att de kan vara av begränsad nytta som en psoriasis behandling."

Å andra sidan, säger Lebwohl, gör en pilgrimsfärd till Döda havet och tillbringa minst två veckor det kan vara en stor hjälp psoriasis behandling. "Även den minsta är två veckor, folk som stannar fyra till sex veckor att få en enorm mängd fördelar," Lebwohl tillägger. "Jag hade en patient med mycket dålig psoriasis. som fann det rensas för första gången i sitt liv. "

Hälsoeffekterna av döda havet psoriasis behandling

Hur länge fördelarna av att vara vid Döda havet förra varierar från patient till patient. "Jag har haft patienter säger till mig att på flygplanet ride tillbaka de kände sin psoriasis avkastning. Andra patienter har haft väldigt långa remission, "Lebwohl säger. Vissa patienter återgå till Döda havet årligen.

Lebwohl och andra forskare tror att det är en kombination av faktorer som gör psoriasis behandlingar på Döda havet så effektiv. "Ljuset vid Döda havet är väldigt unikt. Mineralinnehållet i vattnet är mycket unikt, "Lebwohl säger. Den avdunstande luft eller tjock dimma runt Döda havet innehåller kloridsalter - magnesium, natrium, kalium, kalcium och brom, som är väl känt för sin lugnande effekt - i koncentrationer som är 20 gånger större än någon annanstans i världen.

Döda havet är den lägsta punkten på jorden, mer än 400 meter under ytan. Solens strålar måste passera igenom inte bara 400 meter (cirka 1200 meter), men också diset. Diset hjälper till att filtrera bort den kortare av solens ultravioletta strålar, som är mest skadliga för huden. "Det visar sig att de strålar som är kvar är toppen effektiva våglängden av ultraviolett ljus för behandling av psoriasis, "Lebwohl förklarar. Men fortfarande solbadare rekommenderas att vara försiktig och använda solskyddskräm om de kommer att utsättas för en längre tid.

Det är också en trevlig upplevelse att koppla av i termo-mineraliska pooler och utsättas för solljus vid Döda havet. "Så det kan vara en psykologisk komponent som bidrar till framgång för de behandlingar på Döda havet liksom," Lebwohl säger.

Vad forskningen visar

Lebwohl säger en välkänd studie redan 1989 av israelisk hudläkare Zvi Even-Paz, MD, visade att de mest fördelar kommer från att faktiskt besöka Döda havet. Even-Paz jämfört psoriasispatienter som fick behandlingar av ljus och vatten vid Döda havet med de som fick liknande behandling i Jerusalem, som är på en högre höjd. Han hade också en grupp som behandlades med Döda havet enbart vatten. Han fann att patienter som förbättrades mest var de som fick ljuset och vattnet vid Döda havet. De i Jerusalem förbättrats, men inte lika mycket som de vid Döda havet, medan endast en liten andel av dem som behandlades med Döda havet vatten enbart visade förbättring.

"Det verkar faktiskt som om kombinationen av de två - ljuset och vattnet - är perfekt, men det är solljuset vid Döda havet som orsakar överväldigande effekt," Lebwohl säger. Under årens lopp har forskare fortsatt att studera effekterna av Döda havet som psoriasis botemedel, och deras slutsatser har varit likartad.

Andra psoriasisbehandling destinationer

Övriga vattendrag rik på havssalt där människor reser för en psoriasis botemedel inkluderar Kangal i Turkiet och Blue Lagoon Resort i Grindavik, Island. I Europa finns det Berkeley Springs i West Virginia, som ligger ca två timmar från Washington, DC, och har en fountainhead varma mineralvatten, i östra Washington Warm Mineral Springs nära Sarasota, Florida, och Soap Lake, känd för sitt mineralvatten och krämig svart lera.

"Det finns andra ställen som har kliniker för psoriasis där solexponering är en del av regimen, men det finns inte så mycket publicerat uppgifter om dem som Döda havet och ljuset någon annanstans är väldigt annorlunda," Lebwohl säger.

Många människor tycker att besöka spa vid Döda havet och som behandlas med sitt vatten, mineraler, syrerik luft, och solen hjälper till att lindra deras psoriasis smärta och klåda. Och om du inte kan resa för en psoriasis behandling, kan du få minst mild befrielse från att lägga havssalt till ett avslappnande bad.