Evb

Använda motion för att hantera depression

En regelbunden motion rutin kan hjälpa till att lindra stress och depression. Men först måste du hitta energi för att komma igång.

Det finns många sätt att hantera depression. Terapi och medicinering är ofta en av grundpelarna för depression behandling, men enkla livsstilsförändringar, särskilt utveckla och upprätthålla en regelbunden motion rutin, kan gynna människor med depression och förbättrar stresshantering.

Hur en övning rutin hjälper depression

Det är ingen tvekan om att motion kan vara mycket effektiva för att hantera symtomen på depression - forskning backar upp det, säger Erik Nelson, MD, en psykiater och biträdande professor i klinisk psykiatri vid University of Cincinnati College of Medicine i Ohio.

För mild depression, studier visar att "motion kan vara till stor hjälp för att eliminera symptom för vissa människor," säger Dr Nelson. "För folk med mer betydande depression, kanske det fungerar inte helt på egen hand, men kan vara en del av en regim av behandlingar." Motion kan säkert förstärka effekten av medicinering eller terapi, tillägger han.

Experter vet inte exakt hur motion lindrar stress och depression, säger Nelson, men studier tyder på att det orsakar biologiska förändringar i hjärnan. Det kan vara att ett fysiologiskt svar på stress, vilket kan förvärra depression symtom, förbättras med motion. Efter en övning rutin kan också stärka självkänslan, vilket är viktigt för den som handlar med depression. "Psykologiskt, det hjälper människor att må bättre om sig själva," säger Nelson.

Starta en övning rutin

Många människor kämpar för att hitta energi att träna. För någon med depression, kan åta sig att en övning rutin bli ännu tuffare, eftersom en brist på motivation och låga energinivåer är klassiska symtom på depression.

"Det är en paradox - något som verkligen skulle kunna hjälpa, men är svårt ibland för människor att starta", säger Nelson. Däremot kan personer med depression utveckla en framgångsrik övning rutin.

Prova dessa tips för att hitta motivation och energi för att starta och upprätthålla en övning rutin:

  • Överväg utöva en del av din behandling. Du kan be din läkare eller terapeut för idéer för att göra utöva en integrerad del av din ordinerade planen och få tips för att hålla sig med det.
  • Träna med företaget. Att hitta ett träningspass kompis eller gå ett träningsprogram kan vara en stor drivkraft, säger Nelson. Eftersom personer med depression tenderar att dra sig socialt, kommer den sociala interaktionen ger en ytterligare fördel.
  • Börja långsamt och arbeta dig uppåt. Erkänner din kondition och ställa små, realistiska mål är mycket viktigt för att hålla en positiv attityd om träning. Försöker göra för mycket för tidigt - och att vara misslyckade - kan vara ett stort steg bakåt för personer med depression. Det kan "mata in i depression," Nelson säger, medan gradvis bygga din styrka och nå dina mål kan skapa en känsla av tillfredsställelse.
  • Gör vad du kan. Experter rekommenderar tränar mellan fyra och sex dagar per vecka i minst 30 minuter varje dag. Om det verkar orealistiskt för dig, börja med kortare träningspass, eller träna färre dagar. Varje steg du tar och varje minut du tränar kommer att gynna ditt sinne och kropp.
  • Hitta en aktivitet du tycker. Yoga och andra kropp-själ-övningar är bra för personer med depression, eftersom de arbetar i kroppen samtidigt som fokus och lugna sinnet. Du kan också prova att spela sport, simning, vandring, eller gå en promenad i trevliga omgivningar. Om du väljer en aktivitet som du ser fram emot, kommer att utöva inte vara en knepig.

När du har startat en övning rutin, har du övervinna ett stort hinder. Men du måste hålla upp för att bibehålla fördelarna. Även när din depression symtom är väl förvaltade, Nelson säger, en regelbunden motion rutin kommer att hjälpa till att hålla depressioner borta.