Evb

ADHD behandling: kan transcendental meditation hjälpa dina symptom?

Aktuell forskning visar att transcendental meditation kan vara till hjälp för tonåring och vuxen ADHD. Ta reda på varför eller varför inte detta alternativ behandling tillvägagångssätt kan fungera för dig.

Säg Ohm! Meditation och mindfulness träning har visat sig ha potential som en del av ADHD-behandling för tonåring och vuxen ADHD. En nyligen genomförd studie fann att Transcendental Meditation i synnerhet kan hjälpa personer med ADHD ändra några av deras hjärnans funktion att stödja ADHD behandling.

"Transcendental Meditation gör uppmärksamheten att lätt överskrida tänkande och erfarenhet rent medvetande", säger Fredrik Travis, PhD, chef för Centrum för Brain, Medvetande, och kognition vid Maharishi University of Management i Fairfield, Iowa.

Travis och hans kollegor publicerade nyligen forskning som visar att tre månader av Transcendental Meditation förbättrar vissa åtgärder för hjärnans funktion i unga tonåringar med ADHD. Förstudien tittade på resultatet av 18 middle school elever som lärt sig Transcendental Meditation och fann att deras förmåga att läsa exakt förbättrats. Föräldrar till eleverna rapporterade också att de såg förbättringar i sina barns sömn kvalitet, lycka, organisationsförmåga, och uppmärksamhet på skolarbetet.

Liksom andra former av meditation, är Transcendental Meditation avsedd att praktiseras när man sitter i en bekväm ställning och i ett lugnt läge (även om det skulle kunna utövas var som helst när som helst). Utövare har oftast en fras eller mantra som de upprepar hela 20 minuters meditation period. Upprepningen hjälper sinnet gå förbi de tankar och även medvetenheten om mantrat att tysta.

"Det hjälper vuxna och elever genom att ge dem en upplevelse av tystnad, vakenhet," Travis förklarar. "Detta leder till förändringar i hjärnans funktion så att meditation upplevelsen börjar integreras med vakna upplevelser."

Det är inte ovanligt att studier av meditation och ADHD att vara liten, säger psykiatern Martin W. Wetzel MD, biträdande professor vid University of Nebraska Medical Center i Omaha, NE, som förklarar att patienter ofta frågar om meditation som en möjlig, icke-farmaceutisk behandling.

"Forskningen om dessa behandlingar är ofta begränsad till fallrapporter, personliga anekdoter, vittnesmål, etc. Detta beror delvis på att det är svårt att utforma bra studier som använder en placebo tillstånd, och också eftersom det finns begränsade medel tillgängliga för att bedriva den här typen av forskning, "förklarar Dr Wetzel.That sagt, tillägger han finns också mycket lite skada att försöka meditation. "Jag tror att riskerna för dessa typer av terapi är minimala, och oftast kostnaden är den viktigaste fråga."

Transcendental Meditation är en av många olika former av meditation. Meditation har använts för att lindra stress, ångest, missbruk, självskadebeteende och depression samt förbättra den fysiska hälsan, som att minska blodtrycket och avvärja hjärtsjukdom. Vissa studier tyder på att långvarig meditation kan hjälpa till att skydda hjärnans funktion.

Tidigare forskning visar att Transcendental Meditation leder till fysiologiska förändringar som kan bidra till att bekämpa effekterna av stress och verkar för att aktivera specifika delar av hjärnan när den praktiseras lång sikt.

Fördelar och nackdelar med transcendental meditation

Om du väger detta synsätt, överväga dessa fördelar och nackdelar:

Fördelar:

  • Förbättrade verbala förmågor, organisation och allmänt välbefinnande.
  • Bättre stresshantering.
  • Transcendental Meditation är portabel och inte kräver ytterligare utrustning.
  • Ingen interferens med aktuell medicinering.

Nackdelar:

  • Utbildning kan vara kostsamt och kanske inte omfattas av sjukförsäkringen.
  • Effekter kan variera mellan individer. "När det gäller meditation och biofeedback, har jag hört från patienter en blandad rapport av framgång varierar från mycket goda resultat till någon märkbar förbättring", säger Wetzel.
  • Effektivitet kan bero på förmågan att möta den tid åtagandet (två pass per dag i 20 minuter vardera).

Om du har provat andra typer av meditation eller helt enkelt beslutat att det är inte för dig på grund av de utmaningar, säger Travis att Transcendental Meditation fortfarande kan fungera för dig. "Det är lätt är lärt av alla", säger han. "Folk rapporterar upplevelsen av tystnad och vakenhet under de första dagarna. Det beror på Transcendental Meditation använder den naturliga tendensen i sinnet. "

Komma igång med transcendental meditation

Även om du har provat andra typer av meditation, säger Travis att Transcendental Meditation fortfarande kan fungera för dig. "Transcendental Meditation är processuell kunskap snarare deklarativ kunskap", säger han. Du kan läsa om steg-för-steg-metoden, men det är viktigt att faktiskt gå igenom processen, med vägledning.

"Det är som att cykla", säger han. "Du behöver inte hålla en föreläsning för ett barn om hur man ska cykla. Snarare kör du tillsammans med sin cykel, ge dem erfarenhet av att upprätthålla balansen genom att flytta cykeln framåt. "

Om du är intresserad av att lära Transcendental Meditation, du behöver en utbildad lärare, säger Travis. Kostnaden för undervisning kan köra ca 1500€. Normalt tar utbildning rum under fyra dagar, med två-timmars lektioner varje dag. Läraren ger sedan eleven en speciell fras som skall användas som sitt mantra, som hemlighålls. "Det har alltid lärt en-mot-en," Travis anteckningar. Du kan hitta en utbildad lärare på www.tm.org.

Är Transcendental Meditation den komponent som saknas i din ADHD behandling? Prata med din medicinska team för att bäst samordna din syn på ADHD. Kom ihåg att du aldrig ska sluta ta några receptbelagda mediciner utan läkares överinseende.