Evb

5 sätt tränar kan dra huden

Motion är bra för din hälsa och kan också bidra till att förbättra utseendet på din hud. Regelbunden fysisk aktivitet och svettas ut gifter kan öka hudens hälsa och lägg en naturlig lyster.

Du vet hur bra du mår efter ett tufft träningspass - en lång sikt, cykel, träningsmaskiner, eller en bra tennismatch. Även om du är svettig och utmattad, märker du att spänningen visar i din glödande hud. Din hud spolas från mer än hälsosam svettas du bara arbetat upp - motion kan verkligen förbättra din hud hälsa och kvalitet. Motion erbjuder ett antal fördelar för din hud, och bör betraktas som en viktig del av varje hudvård regim. Så lägg en levande hy till god hälsa och en tonad kropp när du granskar dina skäl för att få in en daglig träning.

5 sätt tränar gynnar huden

Bortom hjärthälsa och ben byggnad, har träning en positiv effekt på hudens utseende, alltför. Här är varför:

1. Motion gör att du svettas. Sweat utrensningar kroppen från gifter som kan täppa till porerna och plåga din hud med finnar och blemmor. "Kroppen har bara så många mekanismer för att befria sig från gifter - njurarna, levern och huden", säger Sandra M. Johnson, MD, en hudläkare med Johnson Dermatology i Fort Smith, ökar Ark "Exercise blodflödet till huden, ökar neuronal stimulering, och låter svettkörtlarna att öka deras funktioner och befria gifter. " När du svettas ut dessa gifter, är det viktigt att tvätta dem - du vill inte lämna dem sitta på din hud. Alltid duscha efter ett träningspass för att förhindra bakterie-eller svampinfektioner som kan uppstå från smuts täpper upp dina porer.

2. Motion toner musklerna. Ju mer tonad du är under din hud, kommer sundare din hud ser ut och känns. De starkare och fastare dina muskler är, säger Johnson, desto mer stöd för din hud kommer att ha, och ju mer fast och elastisk den kommer att visas. Toning dina muskler kan också bidra till att minska uppkomsten av celluliter, den dimply fett som ofta slår lår och skinkor. Du kan inte träna celluliter bort, men du kan hjälpa det att se bättre.

3. Motion ökar syre och blodflödet till huden. Studier har visat att regelbunden motion ökar blodflödet nog på typ 2 diabetiker att minska risken för hudproblem som leder till amputation. Motion får blodet flyter, och att ökade blodflödet medför fler syre till huden. Det uppsving i blodflödet och syre till hudcellerna bär också näringsämnen som förbättrar hudens hälsa, stödja allt arbete ni gör med mjukgörande och andra hudvårdsprodukter på hudytan.

4. Motion lindrar stress. Motion har länge varit känt som ett bra sätt att lindra stress. De kropp-själ fördelar kan utsträckas till din hy. Även studier är små, vissa visar att stress kan förvärra, om inte faktiskt trigger, akne. Stress kan också utlösa skov av psoriasis. Det är känt för att öka hormonproduktionen och undertrycka kroppens förmåga att läka, men regelbunden träning kan hålla stressen - och möjligtvis svåra att hantera hudåkommor - under kontroll. När du känner dig spänd, låt utöva hålla någon rynka pannan linjer i schack också.

5. Övning ger din hy en vacker, naturlig lyster. När du tränar, börjar huden att producera mer av sina naturliga oljor som hjälper smidig hud utseende och frisk. Även om det naturligtvis kan återfukta huden, kom ihåg att rengöra ditt ansikte försiktigt som en del av din hudvård rutin när du duschar för att förhindra finnar.

Gör utöva din hemliga ingrediens hudvård för en ung, friskare och slätare hy.