Evb

4 strategier för att spara energi med kroniskt trötthetssyndrom

Vissa situationer kan sätta på smärtsamma kroniska trötthet symptom, men du kan ta kontroll över dessa orsaker till trötthet och hantera din kronisk trötthet.

Personer med kroniskt trötthetssyndrom (CFS) handlar ofta blossar eller motgångar som kan vara demoraliserande och smärtsam. Ibland är dessa facklor orsakas av faktorer över vilka du har ingen kontroll - såsom upp-och nedgångar på din sjukdom. Men ibland facklor utlöst av vissa åtgärder, aktiviteter eller händelser som du kan ändra.

Att hålla en hälso-logg kan hjälpa dig att identifiera dina orsaker till trötthet. När du har särskiljas vad som triggar dina kronisk trötthet symtom, kanske du kan undvika dessa situationer.

Här finns sätt att undvika några av de vanligaste orsakerna till CFS facklor och kronisk trötthet:

Ett. Sluta stå i linje

"Vårt arbete har visat att många människor med kroniskt trötthetssyndrom har problem med att stå stilla i linje eller stående på samma plats när de är matlagning eller diska," säger Peter Rowe, MD, chef för Chronic Fatigue kliniken vid Johns Hopkins Barn Center i Baltimore.

Om du står i linje kommer att göra dig mer trött, flytta till shopping på icke-rusningstid när linjerna kommer sannolikt att vara kortare, säger Dr Rowe. Håll också flytta så mycket du kan. "När du flyttar du hjälper att cirkulera blod", förklarar Rowe. "När du står still, problemet - en som verkar ge människor problem - är att det verkar vara för mycket sammanslagning av blod i benen, i benen främst, och det finns inte tillräckligt med blod komma upp till hjärnan. "

Vad händer i den situationen är att människor känner sig svimfärdig och kan få huvudvärk, så undviker fortfarande gör upprättstående arbetsställningar känsla. Be om hjälp med uppgifter som kräver stående eller avstå från att göra dem om det behövs.

2. Undvik hög värme

Värme kan förvärra kronisk trötthet symptom hos vissa patienter. "En kombination av de två energikällor drainers - stående och värme - är en varm dusch. Många av våra patienter upplever att de blir yr och extremt trött i duschen och ofta behöver ligga ner på sängen efteråt, "Rowe säger. Hans rekommendation: Ta kortare duschar vid svalare temperaturer. Undvik bastu och badtunnor. Och aldrig ligga i solen eller på stranden. "Det brukar inte tolereras mycket väl", säger han.

Tre. Undvika stress

"Vem som helst med en kronisk sjukdom att göra med fler [spänning] än den genomsnittliga personen ändå," Rowe säger. "Vid kronisk trötthetssyndrom, folk verkar tycka att det hjälper dem att undvika andra stressfaktorer i livet. Att hitta sätt att minska stressfaktorer är viktigt, men det kommer att vara ganska individuellt för varje person. "

Bör du undvika att titta på eller läsa nyheter? Rowe säger svaret beror på dig. "Om du är någon som är mycket intresserad av politik, det är en sak som du kanske tycker om och fortsätt följa." Å andra sidan, om det upprör dig att höra alla dåliga nyheter, kanske du vill sluta. Du bör också göra mentala justeringar. Inse dina begränsningar och sänka dina förväntningar så att du inte lätt upprörd.

4. Avstå vissa livsmedel och drycker

Vissa patienter med kroniskt trötthetssyndrom finna att stimulantia som koffein kan orsaka motgångar och zappa sin energi. "För vissa människor, är koffein användbart eftersom det hjälper med blodcirkulationen och har en stimulerande egenskap," Rowe säger. "För andra får dem att förlora för mycket urin. Den har en urindrivande egendom, så att folk måste vara försiktiga. "Utvärdera huruvida koffein påverkar dig på ett dåligt sätt, och om det gör, försöker undvika det.

Personer med CFS måste också undvika att äta för mycket socker. "När du äter sockerhaltiga livsmedel, går blodsockret upp och då det tenderar att komma ner snabbare," Rowe säger. "För att få tillbaka upp till det normala intervallet senare, det finns en adrenalin uppsving som kan bidra till yrsel för personer med CFS." Eftersom kroniskt trötthetssyndrom är relaterad till blodflödet till hjärnan, Rowe förklarar, "vi försöker få folk att undvika allt som kommer att driva upp adrenalinet rejält. "

I allmänhet bör personer med kroniskt trötthetssyndrom äta hälsosam mat, äta mindre måltider och äta oftare. Hoppa över måltider kan sätta på kronisk trötthet symtom och dränera din energi så se till att äta på ett regelbundet schema, säger Rowe.

Kroniskt trötthetssyndrom är en utmaning att hantera, men kom ihåg att du har viss kontroll över dina kronisk trötthet symtom. Utövar denna kontroll kommer att hjälpa dig att undvika nödraketer, eller åtminstone minska deras längd och svårighetsgrad när de inträffar.