Evb

25 sätt att gå ner i vikt

Vardagliga sätt du inte har hört talas om - och de fungerar!

När det gäller att förlora vikt, kan en liten inspiration går en lång, lång väg. Så vi såg i de senaste studierna, kammade de mest spännande forskning och intervjuat riktiga kvinnor om hur de kasta extra pounds att komma upp med 25 vinnande viktminskning tips som är väl värt att försöka.

Kom ihåg att alltid kolla med din läkare innan du påbörjar någon diet eller träningsprogram.

Ett. Sätt på vattenkokaren.
Dricka grönt te (som också är känd för sina kraftfulla cancer kämpar föreningar) kan hjälpa dig att bränna mer kalorier genom att inducera små förändringar i ämnesomsättningen, enligt forskare vid Baylor College of Medicine i Houston.

2. Välj spannmål.
Äta kall spannmål med lättmjölk till frukost och som ersättning för lunch eller middag kan hjälpa fart på din diet, enligt en Purdue University studie som släpptes i höstas. De män och kvinnor i studien, som alla åt Special K, förlorade ett genomsnitt av sex pounds i två veckor.

Tre. Betrakta jordnötssmör.
Livsmedel rika på enkelomättade fetter (inklusive nötter, jordnötssmör, oliv-och rapsolja och avokado) kan hjälpa dig gå ner i vikt, enligt en studie utförd vid Bostons Brigham and Women sjukhus. Forskarna studerade 101 överviktiga personer som delades in i två grupper. En grupp sattes på en lowfat diet som fick omkring 20 procent av sina kalorier från fett, den andra följde en diet som fick 35 procent av sina kalorier från fett, mestadels enkelomättade slag. Medan båda grupperna av kvinnor förlorade i genomsnitt 11 pounds under det första året, var bara de på den så kallade "jordnötssmör" diet kunna hålla vikten av för 18 månader eller längre.

4. Håll smuttar.
Experter säger att du bör dricka tillräckligt med vatten till lika hälften av din kroppsvikt i gram. Om du väger 160 pounds, syftar till att dricka 80 gram per dag. Ett sätt att hålla koll: dricka vätska med varje måltid och hålla en vattenflaska med dig på andra tider så att du kommer ihåg att dricka, föreslår Kimberly Glenn, MS, RD, LD, en dietist på Northside Hospital i Atlanta. Dricka tillräckligt med vatten kommer att hjälpa till att hålla dig från att förväxla törst för hunger, vilket är en vanlig fallgrop.

Fem. Prioritera din träning.
"När jag lägger min träning i min datebook, fann jag mig själv att komma till gymmet och njuta av min tid", säger Pam Silvestri, 37, ett public affairs manager i Dallas, som förlorade 15 pounds förra året. "Jag anser att min träning lika viktig som all annan affärsverksamhet möte."

6. Pumpa upp volymen.
Livsmedel med högt vatten eller fiberinnehåll tenderar att fylla upp dig snabbare, enligt forskare vid Penn State University. Tanken här är att du kommer att äta mindre av (och det tar längre tid att äta) en spenat omelett kontra en platta med äggröra.

7. Räckvidd för mejeriprodukter.
Lowfat mejeriprodukter kan vara bland de bästa viktminskning häftklamrar, enligt forskare vid Purdue University som studerat en grupp kvinnor i två år. De som träffade det rekommenderade intaget (RDI) för kalcium (1000 mg) och åt mindre än 1900 kalorier per dag förlorade ett genomsnitt av sex pounds, medan kvinnor som konsumerade samma mängd kalorier men mindre kalcium hamnade faktiskt gå upp i vikt. Forskare spekulerar att kalcium kan bidra till att främja nedbrytningen av kroppens fettdepåer.