Evb

10 sätt att stoppa cravings

Ingenting försvagar kost viljestyrka snabbare än begäret sött, salt eller fet mat. Ta reda på hur man kan stoppa cravings och stanna på din diet.

Alla har svaga stunder i sin kost när de kan nästan smaka salt, sött, krispigt, eller feta livsmedel de längtar. Ändå dessa är ofta just de livsmedel som undergräver dina ansträngningar att gå ner i vikt. När allt, när är sista gången du klagat sugen blomkål?

Följ dessa strategier för att stoppa suget i deras spår.

10 sätt att stoppa cravings

Ett. Få tillräckligt med sömn. Förlust av sömn ökar hungern under dagen, vilket leder till cravings. Att få rätt mängd shut-eye kunde stoppa cravings.

2. Ät en hälsosam frukost. För vissa människor, cravings är en del av en cykel av toppar blodsocker och dalar som kan sparkas av nästan samma ögonblick som deras fötter slog i golvet på morgonen. En frukost med fiber och protein är mer benägna att styra denna cykel. Betrakta ett kodat ägg på fullkornsbröd eller en kalkon smörgås istället för sockrade flingor eller en dansk.


Relaterat: sambandet mellan sömn och vikt

Tre. Bekämpa hunger. "Kärnan [att kämpa cravings] är hunger dämpning, eftersom hunger förstärker andra triggers", säger nutritionforskare Susan B. Roberts, PhD, en senior forskare vid Tufts University i Medford, Massachusetts

Om du ofta känner dig hungrig på din diet du kanske vill se över din diet plan. Du kan göra bättre att äta oftare, mindre, balanserade måltider under dagen eller äta mer av de livsmedel som kommer att hålla dig mätt längre, liksom hela korn och grönsaker.

4. Ät måltider på schemalagda tider Hemligheten att stoppa cravings är att hantera hunger och "bara äta på bestämda tider - ingen avslappnade äta,". Säger Roberts.

Fem. Budget cravings i din kost. "Längtade livsmedel kan införlivas i måltider om de används som den 100-kalori behandla ersättning, men bara i mitten av måltider, aldrig ensam som mellanmål, då de är för svåra att styra," säger Roberts, författare till The Instinct Diet: Använd dina fem mat instinkter att gå ner i vikt och behålla den (Workman Publishing Company, 2008).

6. Gör den mat du längtar svårt eller omöjligt att komma till. Oavsett hur mycket du älskar brownies, om du inte håller någon hemma eller på jobbet, är chansen att ditt sug passerar missnöjd. Istället gör hälsosamma alternativ lättillgängligt i ditt ätande plan och förbereda i förväg för de gånger då du behöver ett hälsosamt mellanmål inom räckhåll, som när du är på resande fot.

7. Hitta hälsosamma alternativ. Om du brukar längta efter sötsaker på eftermiddagen, med en lätt yoghurt och lite frukt till hands kunde förhindra en galen kapplöpning till automaten för en chokladkaka. "Jag tror att det bästa sättet att ersätta en craving är med något liknande som har färre kalorier och mer fibrer - du fylla på en liknande smak, men maten smälta långsamt för att minska begäret över tiden, "råder Roberts.

I en nypa kan du smälta lite choklad över fiberrika flingor och ha den med mjölk - du får choklad smak men med mer fibrer, säger Roberts. Om du är sugen salta chips, Roberts antyder, "har någon med måltider - en hel-vete smörgås och sallad, inte chips ensam - så de är mer hanterbar."


Relaterat: bibehålla en hälsosam vikt året runt

8. Håll ett livsmedel tidskrift. Detta kanske inte helt stoppa cravings, men det kan hålla dig från att agera på dem om tanken på att skriva ner kalori-och fettinnehållet i en biff är mer smärtsamt än att gå utan den. En mat dagbok kommer också att hjälpa dig att identifiera de tider på dagen när dina cravings är starkast.

9. Identifiera ditt sug triggers. Känslomässigt ätande är ett verkligt fenomen. Om man är uppmärksam, kanske du upptäcker att dina cravings är värre när du är stressad eller deprimerad. Hantera dessa situationer kommer att hjälpa till att stoppa cravings.

10. Ät en varierad kost. Hålla sig till försökt-och-sant kan hjälpa dig att räkna kalorier, men det kan också lämna dig känslan ouppfyllda. Människor behöver variation i sin kost, så prova nya rätter eller kombinationer av livsmedel att stoppa cravings. Bara för att du är på en diet betyder inte att det inte kan vara tillfredsställande.