Evb

Vila i nacken smärtlindring

Din nacksmärta är inte seriöst, men det kommer inte att försvinna, främst eftersom du inte har låta halsen läka. Läs om hur några dagars vila kan åstadkomma smärtlindring du hoppas på.

Ibland, inte göra någonting är det bästa sättet att konfrontera nacksmärta.

Resten anses vara en av de första och enklaste terapier för nacksmärta till följd av en stam eller stress (snarare än ett trauma eller särskild skada) eftersom det tar bort trycket nacken och ger dina muskler, leder och ligament en chans att reparera den sina egna. För att försöka lindra nacksmärta, kan din läkare eller terapeut kombinera vila med medicinering och andra enkla tekniker för att minska inflammation och smärta det orsakar.

Nacksmärta: resten planen
I gamla dagar, beordrade läkarna rutinmässigt veckors sängläge för halsen (och tillbaka) smärta, men nuvarande tänkande har minskat det till bara ett par dagar att få läkningsprocessen börjat. Vara upp och om förr är faktiskt bättre för dig.

Din läkare kommer att ge dig en uppsättning instruktioner att följa som kan inkludera några eller alla av följande:

  • Sängläge: Du kan bli tillsagd att unna dig totalt sängläge för ett par dagar. Din läkare kommer att beskriva det bästa läget för dig att behålla den naturliga kurvan av nacke och ryggrad. För att hålla nacken i en neutral position när i sängen, kan du använda en speciellt formad hals eller livmoderhalscancer kudde för att fylla utrymmet mellan nacken och din säng. För att minska trycket på ryggen, speciellt när man ligger platt för ett par dagar, kan en kudde under knäna hjälp. Framför allt, du vill undvika att en annan stam som kan bli följden av felaktigt backa upp dig själv med massor av kuddar, som sätter huvudet och nacken i en obekväm vinkel.
  • Specifik vila: Med denna metod, du vara det område där du känner smärta, men kommer att ges enkla övningar att göra som riktar angränsande kroppsdelar, liksom den övre delen av ryggen och axlarna.
  • Immobilisera området: Om en specifik rörelse som orsakar smärta, ska du naturligtvis vill undvika att upprepa det. Men det är inte alltid så lätt att göra som det låter. För att hjälpa dig begränsa all rörelse, kan din sjukgymnast har du bär ett nackskydd, ditt individuella tillstånd kommer att avgöra om en mjuk eller hård krage är bäst.
  • Is och värme: Beroende på orsaken till din nacksmärta, kan din läkare rekommendera isbildning området för 20-minutersperioder med några timmars mellanrum under de första tre dagarna. Ice sänker inflammation och, som ett resultat, minskar smärta. När den initiala inflammationen har lättat, kanske du bli tillsagd att byta till värme, appliceras genom antingen en värmedyna eller en termisk sjal, igen för 20-minuters perioder ett par gånger om dagen, eller enligt anvisningar.
  • Flytta metodiskt: När du kommer ur sängen för att använda badrummet, till exempel, kommer du vill gå upp långsamt och med hjälp om det behövs. Undvik snabba och ryckiga rörelser som kan skada din hals. Ta din tid med att sitta upp för att undvika yrsel, speciellt om du har liggande under lång tid.

När din sängläge är över, men du vill att underlätta i verksamheten långsamt, undvika någon av de åtgärder som skulle ha kunnat leda till nacksmärta i första hand. Som ett nästa steg, kommer att arbeta med en sjukgymnast på bättre kropp mekanik hjälpa dig att förhindra en upprepning av kartläggningen av de åtgärder eller rörelser som orsakade problemet till att börja med.