Evb

Välja en over - the-counter jäst metoden infektionsbehandling

De finns i olika typer och behandlingstider, men over-the-counter svampinfektion mediciner, medan bekvämt, är bara effektivt för en sann svampinfektion.

Det var inte länge sedan att svampinfektion mediciner krävs ett recept. Detta var särskilt frustrerande för många kvinnor som hade upplevt jäst infektioner tidigare och visste orsaken till sina symtom, men ändå var tvungen att träffa en läkare för ett recept.

Även den amerikanska Food and Drug Administration har godkänt over-the-counter behandlingar svampinfektion, få vad du verkligen behöver är inte alltid så enkelt som rubrik till ditt lokala apotek.

Svampinfektion mediciner: potentiella problem

Även om receptfria svampinfektion behandlingar har gjort livet lättare för miljontals kvinnor, har de också orsakat en del problem. Eftersom dessa mediciner har blivit tillgängliga över disk, upp till två tredjedelar av kvinnorna har använt dem när de inte har jäst infektioner alls, har studier funnit. Detta missbruk kan leda till utveckling av resistenta jäst i slidan, och kan också hålla en mer allvarlig vaginal infektion ska behandlas korrekt.

Svampinfektion mediciner: hur man väljer

Kvinnor förväntas ha en viss mängd jäst i deras underliv som en del av den naturliga miljön, eller flora. Men av olika skäl, är jästen nivån inte alltid hållas under kontroll och det kan växa och sprida sig, orsakar infektionen signum symptom på klåda, sveda, och vita flytningar.

Om du är säker på att det du har är en svampinfektion, är nästa steg att välja rätt produkt. Svampinfektion mediciner finns tillgängliga i en dag, tre dagar, och sju dagars formler. Enligt Bona E. Benjamin, BS Pharm, European Society of Health-System Apotekare i Bethesda. Md. "Behandlingarna är mycket effektiva och patienter bör börja uppleva lindring av symptom i några dagar. Men det är viktigt att avsluta alla mediciner som rekommenderas i anvisningarna på förpackningen. "

Benjamin varnar också att "om medicinen inte verkar fungera, kan infektionen inte vara jäst, och patienten bör rådfråga sin läkare."

Svampinfektion mediciner: vad som finns på hyllan

Att behandla en svampinfektion, behöver du en anti-svamp medicin. Over-the-counter mediciner som används för jäst infektioner faller i anti-svamp klass av läkemedel och finns som intravaginala krämer, tabletter eller stolpiller. Dessa inkluderar:

  • Monistat (mikonazolnitrat)
  • Gyne-Lotrimin eller Mycelex (klotrimazol vagina)
  • Femstat (butokonazol vagina)
  • Vagistat-1, Monistat-1 (tiokonazol)

Många av dessa märken marknadsför även krämer och våtservetter som kan hjälpa lindra obehag som orsakas av en svampinfektion, även om de inte behandla infektionen själv.

Svampinfektion mediciner: fråga din apotekare

Eftersom alla svampinfektion mediciner på marknaden har visat sig effektiv, välja behandling svampinfektion som är rätt för dig är verkligen om personliga preferenser. Ditt val kan bero på hur länge du vill använda en behandling, oavsett om du föredrar en kräm eller stolpiller, och hur bekväm att produkten är att använda.

Om du har svårt att bestämma, fråga din apotekare om hjälp. Tänk på apoteket som en medicin expert som kan svara på dina frågor eller hjälpa dig hitta ytterligare information.

Om du använder kondom, ett membran, eller båda, säger apotekaren när man diskuterar de olika typer av mediciner svampinfektion, några av de krämer kan försvaga latex och gör din barriär preventivmedel mindre effektiv.

Jäst infektion behandlingar är lätt tillgängliga och mycket effektiv för de flesta kvinnor som har en svampinfektion. Men kom ihåg att om du inte är 100 procent säker på att ditt tillstånd är en svampinfektion eller om den behandling du försöker inte fungerar, kan du behöva en annan infektion och bör se din läkare för en diagnos.