Evb

Tips för att hantera med Crohns svåra stunder

Crohns symptom kan orsaka vissa obekväma situationer, men det finns praktiska sätt att hantera dessa symtom och bär på.

Om du har Crohns sjukdom, vet du att Crohns symptom kan vara både obehagligt för dig och missförstås av andra. Vad mer kan Crohns symptom som frekvent tarmtömning, magkramper och gas leda till rädsla för att vara på offentliga platser. I själva verket kan bara prata om Crohns skapa en känsla av obehag för vissa människor.

Att ha en kronisk och oförutsägbar sjukdom är inte lätt, men att hantera Crohns är möjligt, och behandling för Crohns kan sätta sjukdomen i remission. Här finns skäl att må bättre om din sjukdom och själv.

. Många människor med Crohns bly fulla och produktiva liv Dwight D. Eisenhower, den 34: e presidenten i Europa, fick diagnosen Crohns sjukdom strax innan hans andra mandatperiod - och han framgångsrikt avslutat det. Andra kända personer som förvaltar Crohns inkluderar skådespelerskan Shannon Doherty och NFL quarterback David Garrard. När Crohns har du känner dig nere, tänk på det exempel som dessa människor från mycket olika samhällsskikt.


Relaterat: bekämpa depression med Crohns

Få information om tillståndet. Lära så mycket du kan om Crohns sjukdom och hjälpa dina vänner och familj förstår det kommer att gå en lång väg mot att minska skam eller förlägenhet. Det hjälper också att lära sig om stresshantering, såsom andning eller avslappningsövningar. Dessutom håller en positiv attityd är mycket hjälpsamma.

Kom ihåg att du inte är ensam. Enligt Crohns och kolit Foundation of Europe, finns det cirka 700.000 människor som lever med Crohns sjukdom i Europa. Crohns drabbar människor i alla åldrar, från små barn till äldre vuxna.

Vet att du inte gjorde något för att orsaka din Crohns sjukdom. Även upplever Crohns symptom kan komma på stress, varken stress, ångest eller spänning orsakar Crohns sjukdom. Crohns orsakas inte av din personlighet eller en brist på känslomässig kontroll.

Ta hjärta som många Crohns symptom kan lindras genom medicinering. Behandling för Crohns blir bättre hela tiden. Många nya läkemedel som nu skall godkännas som kan göra behandlingen ännu mer effektiva i framtiden. Adalimumab (Humira) är ett exempel på en biologisk behandling, en typ av behandling för Crohns som bara behöver ges en gång varannan vecka.

Är du gör allt du kan för att hantera din Crohns? Ta reda på med vår interaktiva checkup.

Hantera Crohns blir lättare med kost och coping tekniker Det finns många åtgärder du kan prova som kan bidra till att undvika en. plötslig Crohns attack:

  • Vet dina triggers. Identifiera de livsmedel som gör dina Crohns symtomen värre och undvika dem. För vissa människor, kan dessa vara mejeriprodukter. Du kan begränsa mejeri eller prova laktosfattiga mejeriprodukter, men tala med din läkare eller dietist för att se till att du får tillräckligt med kalcium.
  • Titta fibern. För mycket fibrer kan göra Crohns symptomen värre. Istället för att äta dina frukter och grönsaker råa, prova stewing eller ånga dem.
  • Undvik "gasfyllda" livsmedel. Livsmedel som bönor, kål och blomkål är gas-producenter. Undvik dessa och andra livsmedel som orsakar för mycket gas. Speciellt när ditt tillstånd är aktiv, är intetsägande bättre än kryddig.
  • Undvik stora måltider, speciellt innan du går ut. Frekvent, och mindre, måltider är bäst. Arbeta med en dietist för att se till att du får tillräckligt med vitaminer och näringsämnen, och fråga om du ska ta något tillskott.

Göra en del planering. Om du ska vara borta från hemmet, planera framåt. Vet var Badrummen är. Du kanske också vill överväga att ha en förändring av underkläder, bara i händelse av en olycka.

Få support. Crohns symptom kan lägga en hel del stress i ditt liv. Att få stöd från andra människor som framgångsrikt hantera Crohns kan motivera dig att stanna med ditt behandlingsprogram och övervinna eventuella negativa känslor du upplever.

En av de viktigaste sakerna du kan göra är att ta en aktiv roll i din behandling. Den Crohns och kolit Foundation of Europe är en utmärkt resurs för att hantera Crohns symptom och mår bättre, både känslomässigt och fysiskt.