Evb

Stödgrupper för schizofreni

Stödgrupper kan ge personer med schizofreni ett ställe för att prata, höras och bli hjälpta.

Människor som har schizofreni har ofta en tuff tid att hantera vardagen på grund av sina symtom. De upplever också lagt svårigheter eftersom de flesta andra människor inte förstår de unika utmaningar som sjukdomen innebär. Den stora förekomsten av schizofreni symptom, inklusive vanföreställningar föreställningar, hallucinationer och emotionell likgiltighet, kan inträffa när som helst och i en mängd olika kombinationer.

Alla dessa faktorer kan göra det särskilt svårt för personer med schizofreni att återhämta sig framgångsrikt och leda oberoende liv.

Stödd på varandra: schizofreni stödgrupper
Loren Booda, 49, har levt med schizofreni under 30 år. Nu volontär för National Alliance på psykisk sjukdom (NAMI), säger Booda stödgrupper kan hjälpa människor att hantera utmaningar som är specifika för schizofreni.

"Det var antingen en stödgrupp eller sitta, titta på TV, eller spela tv-spel," säger Booda. "Det ger oss en social utlopp. Det fungerar för oss som Anonyma Alkoholister för dem som behöver det. Vi konfronterar en hel massa olika element av schizofreni, såsom drogmissbruk, överätande, och känslomässiga problem. en psykisk hälsa stödgrupp omfattar alla av de funktioner som skulle ta fyra eller fem specialiserade grupper för att täcka. "

Booda, som bor i Washington, DC, är en NAMI stödgrupp facilitator och fungerar på NAMI nationella hjälplinjen. Han säger att han lärde sig fördelarna tidigt i sin schizofreni behandling.

"Jag började med stödgrupper i mitten av 1980-talet", säger han. "I början var jag ambivalent. Jag trodde somliga monopolisera gruppen. Men snart lärde jag mig att de bara försökte få hjälp. Vi inbjuder alla att säga så mycket som de vill om vad som händer, om hur de mår. Deras gräns är tre minuter. Vi koncentrerar oss på frågor som påverkar den person i gruppen som är mest upprörd just den dagen. "

Stödgrupper: den tredje etappen av schizofreni behandling
Booda erfarenhet med stödgrupper är ett bevis på det faktum att de är en viktig tredje etappen av behandlingen avföring, vilket även omfattar medicinering och psykoterapi.

"Det är gammal tradition att vi aldrig ska oroa sig," säger Ken Duckworth, MD, medicinsk direktör för NAMI och biträdande professor vid Harvard University Medical School i Boston. "Självhjälpsgrupper är viktiga eftersom de minskar isoleringen, och minska den här idén att Gud har plockat bara på dig. Människor få information, de lär sig om mediciner och andra behandlingar schizofreni, lär de sig om bra läkare från andra, och som kommer att ta försäkring. Det är problemlösning, stöd och nätverk. "

NAMI ger en av landets största nätverk av stödgrupper. Gruppledare såsom Booda se mötena körs på tid och att ingen dominerar sessionerna. Handledare hjälper även deltagarna navigera potentiella krissituationer, eftersom gruppledarna kan ha behandlat dessa frågor i sina egna liv.

"Familjemedlemmar gå till grupper för att göra samma sak", säger Dr Duckworth. "De får stöd och [tips om] felsökning. Om du delar dina problem, du är lite mindre belastade."

Schizofreni stödgrupper: ytterligare hjälp finns där ute
Förutom NAMI nätverk av stödgrupper, här är andra resurser för att hjälpa dig att hitta en lokal stödgrupp eller engagera sig i chattrum och diskussionsgrupper på nätet:

En state-för-state guide. Det amerikanska Department of Health och Human Services Missbruk och mentalvårdstjänster Administration har en state-för-state guide till mentalvård, inklusive stödgrupper.

Hitta en vän. JÄMLIKE, en icke-vinstdrivande organisation, hjälper människor som har schizofreni och andra psykiska sjukdomar nå ut och stödja varandra.

Om du föredrar chatt och diskussionsgrupper, överväga dessa alternativ:

  • Schizophrenia.com, en ideell grupp som förvaltas av volontärer.
  • Schiz456, ett stöd och ett diskussionsforum för människor som har schizofreni, deras familjer och vänner.
  • Caregiver.com värdar chattrum för de som ger omsorg till personer med psykisk sjukdom. Den innehåller ett exklusivt för schizofreni.

Ett positivt steg i schizofreni behandling
Så människor som deltar i stödgrupper hantera sina sjukdomar bättre än de som inte gör det? Få studier har fullt utforskat denna fråga, men "NAMI studerar nu familjen till familjen stödgrupp," Duckworth säger. "De har visat att bördan av sjukdomen minskas och att människors stressnivåer reduceras. Studien pågår för att se om det verkligen påverkar tålmodiga resultat."

Ändå varnar Duckworth att studien kommer att bli svårt att genomföra eftersom alla inte deltar deras stödgrupp så troget som Booda - detta gör det svårt att genomföra undersökningar under en lång tidsperiod.

Trots detta, Duckworth och Booda är båda övertygade om att ansluta med andra representerar en positiv och viktig aspekt av schizofreni behandling.