Evb

Steroid och hyaluronsyra injektioner för artros smärta

Tänk på detta behandlingsalternativ om du fortfarande har ont trots att tablettbehandling och göra livsstilsförändringar.

Experter är överens om att den bästa behandlingen för artros är en kombination av utbildning, livsstilsförändringar såsom att banta och öva, och medicinering. Men när de vanliga livsstil strategier och smärtstillande medel avlösande inte gör tillräckligt, eller när biverkningar hålla dig från att ta din medicin, kan din läkare rekommendera att injicera medicin direkt in i en artros.

Artros behandling: steroidinjektioner
De läkemedel som kan användas via injektion för artros behandling är kortikosteroider och hyaluronsyra. "Steroid och hyaluronsyra injektioner är både säkra och tillfälliga åtgärder som ger smärtlindring," säger Jason Koh, MD, en ortoped vid Northwestern Memorial Hospital i Chicago.

Din läkare kommer att bedöva det gemensamma området, och sedan sätta en lång nål i det gemensamma utrymmet. Om det finns för mycket vätska inuti skarven, kommer det först tas bort och sedan medicineringen kommer att injiceras i leden. Dessa förfaranden kan göras rätt i läkarens kontor och du kan åka hem efteråt. Din läkare kommer att ge efter ingreppet instruktioner, men för de flesta människor återhämtningsperioden är inte svårt.

Kortikosteroider är syntetiska droger som blockerar inflammation genom att agera som hormoner i kroppen. Eftersom ledinflammation är en viktig orsak till artros smärta, kan steroidinjektioner hjälpa ett tag. Den smärtlindring är omedelbar men tillfällig, och kommer gradvis att avta när du börjar använda det gemensamma igen.

Artros behandling med steroid injektioner görs vanligen på knä eller höftleder. Injektioner i höftleden är svårare att göra, och bevis för att detta artros behandling fungerar för höften är inte så stark som den är för knäet.

"Flera steroidinjektioner kan försvaga gemensamma vävnaden, så jag brukar rekommendera något mer än två till tre per år, max Patienterna har varierande svar:. Vissa får ingen lindring, andra får upp till sex månader," noterar Dr Koh. Det finns också en ökad risk att få en infektion i leden efter steroid artros behandling.

Steroid injektioner är relativt billiga och omfattas av de flesta försäkringar.

Artros behandling: hyaluronsyra injektion
Hyaluronsyra, Koh säger, är en konstgjord form av kroppens egen smörjande vätska för lederna: ". Risken är liten, men 4:57 skott brukar behövas" behandlingens effekter varar vanligen tre till sex månader, säger han, med omkring 75-85 procent av personer som har betydande smärtlindring. "Dessa kan upprepas utan dåliga effekter", säger han och konstaterar att hyaluronsyra behandlingar är dyrare än steroider, men täcks av de flesta försäkringar och Medicare om vissa kriterier är uppfyllda.

Hyaluronsyra först godkändes av Food and Drug Administration för artros behandling under 1997. En nyligen genomförd granskning av 76 kliniska prövningar som studerade hyaluronsyra injektioner som artrosbehandling slutsatsen att hyaluronsyra arbetat för att lindra artros smärta samt orala smärtstillande, och att resultaten varade längre än steroidinjektioner för artros behandling.

Om du fortfarande har ont trots livsstilsförändringar och muntlig medicinsk behandling, eller om du inte kan ta oral medicin på grund av biverkningar, tala med din läkare om hur du använder gemensamma injektioner. Dessa artros behandlingar är inte ett botemedel för sjukdomen, men de kan faktiskt ta dig igenom ett uppblossande av din artros smärta i ett relativt säkert sätt.