Evb

Sommartid och sömn

Sommartid behöver inte störa din sömn schema. Några enkla tips att säkerställa god sömn under sommartid och bortom.

För de flesta av oss, är våren byta från standard till sommartid bara en olägenhet. Det kan vara orsaken till överhoppade möten om vi lyckas missa alla dessa påminnelser talar om för oss att flytta våra klockor framåt en timme på den andra söndagen i mars.

Men för andra, kan de första dagarna av sommartid innebär sömnighet och minskad koncentration. "Det är verkligen inte skada vissa människors sömn," erkänner James A. Davis, chef för Anderson Hospital Center för Sleep Medicine i Maryville, Illinois En fjärdedel av världens iakttar sommartid, och forskare har dokumenterat att vissa människor aldrig riktigt komma in i rytmen det.

Sommartid: Skydda din sömn

För att förstå hur man undviker trötthet runt början av våren, hjälper det att förstå exakt hur sommartid påverkar kroppen, säger Davis. Våra interna klockor styrs av vår dygnsrytm, den 24-timmars cykel som avgör vår sömn och perioder vakna, liksom andra biologiska mekanismer. Den första dagen av sommartid anpassar hur vi synka våra mekaniska klockor med vår "inre klocka", annars känd som dygnsrytmen.

Människor som har ett problem med sommartid är de som justerar genom att offra en timmes sömn. Davis rekommenderar inte följer detta tillvägagångssätt och istället säger att du ska respektera din sömn tid och kroppens behov av det. Såhär:
  1. Återställ alla dina klockor på lördagen före bytet. (Kom ihåg att de digitala klockorna i köket och din bil.) Många datorer automatiskt justeras till sommartid, men notera att kontrollera.
  2. Få en hel natts sömn under brytaren.
  3. Planera på din vanliga tid för att stiga på den första dagen av sommartid.
  4. Om du redan har din klocka framåt genom lördagskvällen (se steg 1), kommer följa din vanliga läggdags att du får en hel natts sömn. Under alla omständigheter, få en hel natts sömn genom att justera den tid du träffar höet. "I huvudsak kommer du att få upp en timme tidigare, så du måste gå till sängs en timme tidigare," Davis säger.
  5. Motstå frestelsen att fånga en tupplur mitt på dagen på söndag.
  6. Gå i pension på söndag hos din vanliga läggdags.

Sheilagh Weymouth, DC, en kiropraktor som erbjuder holistisk primärvården i New York, är så känslig för övergång till och från sommartid som hon omorganiserar sin dag när hon vinner en timme varje höst. När hon började att anpassa sin vardag till dagsljuset på vintern, fann hon växeln "mycket bra att min kropp." När sommartid rullar runt igen, kommer hennes professionella schema, inte hennes kropp, anpassa sig. "Jag kommer inte att erbjuda dem 8:00 möten då. Våra kroppar naturligt börjar att vakna med ljus, och jag kommer att använda detta som ett undervisningstillfälle med mina patienter."

Sommartid: ge det en vila

Övergången till sommartid belyser det faktum att européerna i allmänhet har dåliga sömnvanor, säger Davis. Några tips för att få igenom sommartid gälla även året:

  • Få tillräckligt med sömn. Flesta vuxna behöver åtta till nio timmars sömn varje natt. Detta gäller även när vi åldras och vilsam sömn blir svårare. Rätt svar på sömnproblem är att ta itu med dem, inte nöja sig med mindre sömn än vi verkligen behöver.
  • Öva god sömn hygien Reservera. sovrummet för två aktiviteter: sömn och sex. I synnerhet innebär detta ingen mat och ingen TV.
  • . Hoppa alkoholen Om du tror att en drink kommer hjälpa inducera sömn, prova en utan alkohol och utan koffein - örtte är ett bättre val.

De flesta människor anpassa sig till sommartid på en dag eller två, säger Davis. Den ljusa sidan är att byta tillbaka till normaltid, under hösten, kommer sannolikt att bli mycket lättare.