Evb

Sjukgymnastik för nacksmärta

En sjukgymnast kan hjälpa dig bli av med din nacksmärta. Vad är mer, får du lära dig att stretcha och stärka nacken, stå ordentligt, och även göra övningar som kommer att hålla smärtan från att komma tillbaka.

Sjukgymnastik ger ofta den bästa behandlingen för nacksmärta, inte bara ge lindring, men också lära dig tekniker för att förhindra re-skada och undvika nacksmärtor i framtiden.

Neck terapi: hur det fungerar
Sjukgymnastik för nacksmärta fokuserar på att stärka och förbättra muskler, senor och ligament som stödjer ryggkotorna. De viktigaste målen för halsen terapi är:

 • Att stretcha och stärka musklerna i de drabbade områdena, påskynda läkningsprocessen genom att minska nacksmärta och svullnad, samtidigt som musklerna mer flexibla och starka.
 • Att undervisa hållning och andra mekanik kropp som kan skydda nacke och ryggrad, förebygga framtida nacksmärta.
 • För att visa patienter hur man tar hand om smärta flare-ups om re-skada inträffar.

En sjukgymnast kommer alltid att börja med att fråga dig frågor som syftar till att hjälpa räkna ut omfattningen av problemet, allt från livsstil till sjukdomshistoria. Om din nacksmärta orsakades av större trauma eller sjukdom, kommer din sjukgymnast rådgöra med din läkare.

Neck terapi: din personlig plan
Den sjukgymnast nästa steg är att skapa en behandlingsplan för att lindra din nacksmärta. Förutom att ge dig övningar för att förbättra din flexibilitet, styrka och stabilitet, andra alternativ inkluderar:

 • Tillämpning av is eller värme
 • Elektrisk stimulering av muskelgrupper
 • Ultraljud
 • Neck dragkraft
 • Massage terapi

Mest sjukgymnastik sessioner håller ungefär en timme, men tiden kan variera. Det totala antalet sessioner kommer att bero på de särskilda omständigheterna i din nacksmärta. Vissa patienter behöver bara ett par möten, medan andra kan kräva månaders behandling.

Neck terapi: utbildning och övning
Din sjukgymnast kommer att lära dig hur du kan undvika framtida problem genom att visa dig hur man sitta, stå och röra sig med korrekt hållning. Terapeuten kan utvärdera ergonomin i ditt hem och arbetsplats för att se till att din omgivning inte lämpar sig att re-skada.

Låg miljöpåverkan aeroba övningar såsom simning eller promenader kan vara till hjälp för att minska nacksmärta. Din sjukgymnast kan utforma en smärtfri träningsprogram just för dig, utöver att stärka och flexibilitet övningar som utgör kärnan i din terapi. När du har slutfört din sjukgymnastik, kommer du att kunna arbeta på egen hand, med sträckor, övningar och andra rutiner för att hålla nacksmärta i schack.

Neck terapi: hitta en sjukgymnast
Din primärvården läkare eller ortoped kan ge dig en remiss till en sjukgymnast som en del av din totala behandling. För att hitta en sjukgymnast på egen hand, besök webbplatsen för European Physical Therapy Association och söka i databasen av dess medlemmar.

Enskilda sjukgymnastik sessioner kostar i allmänhet mellan 75€ och 115€. Om du väljer att delta i en grupp sjukgymnastik session, kommer kostnaderna att bli något mindre. Många sjukförsäkring leverantörer omfattar sjukgymnastik, så du kanske bara behöver ge en co-pay. Federalt kvalificerad HMO är enligt lag skyldiga att inkludera sjukgymnastik i sina fördelar.

För att ta reda på i vilken utsträckning din försäkring täcker sjukgymnastik, ska du be ditt försäkringsbolag eller din arbetsgivares personalchef:

 • Om du behöver en remiss från din primärvårdsläkare
 • Om du kan använda sjukgymnastik för att behandla mer än ett villkor i ett år
 • Oavsett om din försäkring täcker din sjukgymnastik tills din nacksmärta är helt botad
 • Oavsett om du kommer att kunna gå tillbaka till sjukgymnast från gång till gång om din nacksmärta är kronisk

Efter rätt sjukgymnastik ska inte bara göra det möjligt för dig att må bättre fortare, men också bo smärtfria efter din återhämtning.