Evb

Naturliga sätt att bekämpa trötthet och depression

Depression symtom är ofta överväldigande utmattning. Men att göra några livsstilsförändringar kan hjälpa till att förbättra både din depression och låga energinivåer.

Depression symtom är oftast tänkt av deras emotionella komponenter - djup sorg, ointresse i livet, och ofta gråta. Däremot kan depression har fysiska symptom också, som påverkar aptiten, vanor sömn, och energi nivåer.

"Depression är känd för att ha två uppsättningar av symptom som kan röra sig upp och ned relativt oberoende av varandra," säger Richard C. Shelton, MD, vice ordförande för klinisk forskning i avdelningen av psykiatri vid Vanderbilt University School of Medicine i Nashville, Tenn "En uppsättning består av ångest-relaterade symtom som nedstämdhet, oro, negativa tankar, och fruktan. Den andra breda uppsättningen innehåller objekt som trötthet, energi, motivation och glädje."

Vissa depression behandlingar tenderar att vara mer effektivt mot nöd symtom än trötthet och brist på energi. Vad mer, säger Dr Shelton, vissa antidepressiva mediciner förbättra dessa nöd symptom, men ofta orsaka en omotiverad, trött tillstånd i processen.

Sömn, depression och trötthet

När du är mitt uppe i en period av depression, är sömn ofta störs, vilket kan få dig att känna dig helt utmattad och tömd på energi. Som en del av din totala behandlingen, kan du göra justeringar till dina sömnvanor, som kan hjälpa dig att bekämpa depression och trötthet. Prova dessa strategier:

  • Ha en schemalagd läggdags och vakna tid som du följer varje dag i veckan, inklusive helger.
  • Ställ detta schema för att tillåta åtta timmars sömn varje natt.
  • Skapa en bra sovmiljö - gör ditt sovrum mörk, sval och bekväm.
  • Följ sänggåendet ritualer som hjälper dig att varva ner och gör dig redo att somna. Avslappningsövningar kan hjälpa.
  • Vakna upp senast 08:00. varje morgon, tidigare om du kan.

Ett regelbundet schema kommer att bidra till att återupprätta normala sömn-vakna rytmer, säger Shelton. "Även om kanske försöka få tillräckligt med sömn inte vara möjligt utan behandling." Du bör tala med din läkare om andra sätt att hjälpa din sömn problem, såsom svårighet att somna eller försovning.

Motion och livsmedel för energi

Din nivå av fysisk aktivitet och kvaliteten på din kost spelar också en roll i att få kontroll över trötthet, säger Shelton. Även om det kan vara svårt att hitta motivationen att träna när du är trött, tränar under dagen kommer faktiskt öka energinivåer. Det betyder inte att du måste gå till gymmet varje dag. Promenader, dans, cykling och trädgårdsarbete är alla roliga sätt att lägga till aktiviteten i din dag.


Kan motion hjälpa till med depression?

Dina matvanor kan också hjälpa dig att hantera depression och trötthet. Aptitlöshet är ett vanligt symptom på depression, men du måste äta hälsosam mat för energi. Å andra sidan, om din depression symptom leder till lastning upp på sötsliskig, fettdrypande skräpmat, kan dessa livsmedel du känna dig sämre. Du bör välja livsmedel för både näring och energi. Satsa på massor av magert protein, som kyckling, kalkon, fisk och skaldjur, fullkorn, inklusive hel-vete pasta, brunt ris och fullkornsprodukter, samt ett brett utbud av frukt och grönsaker - när införliva dem i din kost, välj ett så brett färgomfång som möjligt för att få en mängd olika vitaminer och mineraler.

Du bör också komma ihåg att:

  • Drick mycket vatten under hela dagen.
  • Ät varje måltid.
  • Undvik alkohol och koffein.
  • Inte äta stora måltider nära sänggåendet.

Fokusera på att distribuera kalorier under dagen, äta en lättare kvällsmåltid, och begränsa tunga nattliga fester - ett litet mellanmål är bättre, säger Shelton.

Dessa är alla steg mot en hälsosam, strömförande livsstil, men de kommer inte att fungera över en natt. Ha tålamod, hålla dina ansträngningar, fokuserar på en sund livsstil, och dessa förändringar kommer sannolikt att bidra med din depression och trötthet över tid, säger Shelton.