Evb

Naturläkemedel för naturlig smärtlindring

Vill inte vända sig till droger för smärtlindring? ta reda på hur man får naturliga smärtlindring använder naturläkemedel.

Läkemedel får inte vara din enda väg till smärtlindring. Naturliga smärtstillande behandlingar - som örtmedicin, där delar av en anläggning används medicinskt för att behandla hälsoproblem - är ett allt populärare sätt att hantera smärta också.

Även forskning om naturläkemedel är fortfarande i sin tidiga faser, många örter tänkt att ge smärtlindring och minskar inflammation. Däremot är det viktigt att iaktta försiktighet.

"Herbals eller andra nutraceuticals som kan hjälpa på något sätt - liksom de som inte kan faktiskt hjälpa - göra nästan universellt har potential att skada genom oönskade biverkningar, allergiska reaktioner och oönskade interaktioner med andra substanser och läkemedel", säger Sam Månen, MD, MPH, biträdande chef för utbildning på Duke integrativ medicin, en division av Duke University Medical Center i Durham, NC "Relativ säkerhet måste vara mycket noga vägas mot troliga effektiviteten."

Naturlig smärtlindring: populära växtbaserade alternativ

Här är några vanliga naturläkemedel som används för naturlig smärtlindring:

  • Capsaicin. Härstammar från het chilipeppar, kan aktuell capsaicin vara användbart för vissa människor för att lindra smärta. "Capsaicin fungerar genom nedbrytande substans P, en förening som förmedlar smärtan känsla från perifera till det centrala nervsystemet. Det tar ett par dagar för att detta ska inträffa," säger David Kiefer, MD, biträdande klinisk professor i medicin vid Arizona Centrum för integrativ medicin.
  • Ginger. Även fler studier behövs, säger Dr Kiefer, ingefära extrakt kan hjälpa till med led-och muskelvärk, eftersom det innehåller fytokemikalier, som hjälper till att stoppa inflammation. Få biverkningar har kopplats till ingefära när det tas i små doser.
  • Mattram. Mattram har använts i århundraden för att behandla huvudvärk, ont i magen, och tandvärk. Numera är det också används för migrän och reumatoid artrit. Fler studier behövs för att bekräfta om Mattram är faktiskt effektiv, men örten kan vara värt att försöka eftersom det inte har förknippats med allvarliga biverkningar. Lindriga biverkningar är kräfta sår och irritation i tunga och läppar. Gravida kvinnor bör undvika denna lösning.
  • Gurkmeja. Denna krydda har använts för att lindra artrit smärta och halsbränna, och för att minska inflammation. Det är oklart hur gurkmeja fungerar mot smärta eller inflammation, men dess aktivitet kan bero på en kemikalie som kallas curcumin, som har anti-inflammatoriska egenskaper. Gurkmeja är vanligtvis säkert att använda, men höga doser eller långvarig användning kan orsaka matsmältningsbesvär. Dessutom bör personer med sjukdomar i gallblåsan undvika att använda gurkmeja.
  • Devil klo. Det finns några vetenskapliga belägg för att denna sydafrikanska ört kan vara effektiva för att hantera artrit och smärta i nedre ryggen, men mer forskning behövs. Biverkningar är mycket sällsynta om de tas vid en terapeutisk dos på kort sikt, men det är inte rekommenderas för gravida kvinnor och personer med gallsten eller mage eller tarmsår.

Naturlig smärtlindring: fortsätt med försiktighet

Det finns många andra naturläkemedel för naturlig smärtlindring, såsom Boswellia och willow bark. Den europeiska Pain Foundation listar även dessa örter för smärtlindring:

  • Ginseng för fibromyalgi
  • Kava Kava ​​för spänningshuvudvärk och neuropatisk smärta
  • Johannesört för ischias, artrit och neuropatisk smärta
  • Valerianarot för kramper och muskelkramper

Eftersom växtbaserade terapier för smärtlindring har ännu inte studerats ingående, vara försiktig när man börjar på denna behandling bana. Oavsett vilken ört du försöker, kom ihåg att de inte är godartad. Forskning om deras säkerhet och effektivitet är fortfarande begränsad, och regeringen reglerar inte växtbaserade produkter för kvalitet. Det bästa tillvägagångssättet är att prata med en hälso-och sjukvårdspersonal innan testa ut ett naturläkemedel.