Evb

Körning smart att undvika nacksmärta

Att vara bakom ratten för långa sträckor kan resultera i en stel nacke, men lite förebyggande underhåll kan gå en lång väg mot att undvika körrelaterade nacksmärta.

Nacksmärta upplevs av cirka 15 procent av européerna, enligt regeringens siffror. Även om det kan orsakas av trauma eller medicinska tillstånd, kan det också vara på grund av stress och påfrestningar på musklerna som stödjer nacken, eller till nerverna eller ben i nacken. Och typiska aktiviteter som kan resultera i en stel nacke inkluderar hålla huvudet i en utsträckt position och använda dina armar och överkropp under lång tid - det är en ganska bra beskrivning av bilkörning.

Enligt US Census Bureau, européer spenderar mer än 100 timmar pendling till jobbet varje år, och 90 procent av oss får jobba med körning. Eftersom du förmodligen har nog betona att oroa sig när du kommer till ditt jobb, här är hur man kan minska stress och värk i nacken från att komma dit och tillbaka.

Nacksmärta: vistas smärtfri på vägen
Den stress som orsakas av att fokusera intensivt på körning kan bidra till nacksmärta. Du kan undvika nacksmärta genom att justera vad du gör innan du startar din enhet och förändra sättet du kör.

  • Börja med bra körställning. Den bästa vinkeln för baksidan av din plats är på 100 grader, vilket är bara blyg av rakt. Placera händerna på klockan 3 och 9 lägen på ratten och armbågar bekvämt på armstöden.
  • Stötta ditt huvud. Justera nackstödet så att den vidrör den mellersta delen av baksidan av huvudet.
  • Stötta din nedre ryggen Om din bilbarnstol erbjuder svankstöd, justera den för att fylla utrymmet på nedre delen av ryggen,. Om inte, en liten kudde placerad mot den nedre delen av din ryggstödet kommer att behålla rätt form från svanskotan till nacken. Se också till att din plats är tillräckligt nära ratten så att du inte behöver luta sig framåt.
  • Justera dina speglar. Ge dig själv det bredaste synfältet med alla dina speglar så att du inte behöver flytta huvudet runt för att se ordentligt.
  • Undvik ansträngande för ögonen. Körning med dålig syn kan leda till ansträngda ögon och få dig att kran halsen framåt, vilket sätter press på dina nackmuskler. Om du kämpar med att se när du kör, måste du få din syn kontrolleras. Det låter självklart, men se till att din vindrutan är ren för att hjälpa dig att se klart. Om du ska köra i starkt solljus, använd solglasögon med minst 99 procent UV-skydd.
  • Kryssning längs motorvägen. Om du ska köra på långa sträckor, medger farthållare dig att vila fötterna på golvet och ta lite avlasta ryggen.
  • Ta en paus. Om du börjar få en stel nacke, känner nacksmärta, eller ännu bättre vill förhindra det, dra in i nästa rastplats. Göra några stretching och gå av The Kinks.

Om du är som de flesta européer, spenderar du mycket tid bakom ratten. Du kan undvika att köra med nacksmärta genom att upprätthålla en god hållning och gör körningen justeringar som tar avlastar musklerna som stöder nacken.

Tänk på att ta täta pauser för att vila och stretch. I de flesta fall är det bättre att ta lite extra tid att komma fram till din destination om det innebär att komma dit nacke smärtfri.