Evb

Kan du träna bort ADHD-symptom?

Motion kan erbjuda många fördelar bl.a. minimera ADHD-symptom. Tricket: blanda upp det med olika pass och inkluderar en belöning struktur.

Vi vet alla att det finns många hälsofördelar av motion, men vad du kanske inte vet är att motion kan också hjälpa barn ADHD eller vuxna symtom ADHD. Kerri Golding, 38, i Atlanta, har personlig erfarenhet som lever med ADHD och professionell expertis arbetar som legitimerad klinisk socialarbetare med en privat praktik som specialiserat sig på barn och ungdomar och en sub-specialty i ADHD.

"Motion kan definitivt hjälpa rensa huvudet", säger Golding. "Ofta när man har ADHD är det svårt att" vända dig bort. " Motion hjälper mig att göra det. "Hon gör en kombination av löpning, spinning och lyfta vikter, men finner mest framgång hålla upp med sin motion rutin när hon är utbildning för halva maraton.

ADHD behandling: fysiologiska fördelarna med motion

Även om ingen vet den exakta orsaken till ADHD, visar forskning att det kan vara relaterat till en dysfunktion med neurokemiska dopamin, säger Golding. Motion inte bara uppmuntrar produktionen av dopamin, noradrenalin och serotonin i hjärnan, men genom att göra så har samma effekt på hjärnan som stimulerande metylfenidat (Ritalin), förklarar hon.

"I huvudsak gör motion för hjärnan samma sak som de mediciner gör," säger Golding. "Utmaningen är att effekterna av motion varar bara några timmar efter aktiviteten. Eftersom det inte alltid är möjligt att utöva flera gånger om dagen, andra ingrepp [som medicinering] kan vara till hjälp. "

Den ökade dopamin produceras genom motion kan bidra till att förbättra uppmärksamhet och fokus på människor med ADHD, men det är inte allt. "Motion också producerar endorfiner," må bra "kemikalier i hjärnan," säger Golding. "Således är motion naturens antidepressiva. Motion hjälper också barn och vuxna bli av rastlös energi, vilket är ett symptom på ADHD. Faktum är det värsta en lärare kan göra för att en oregerlig barn för att ta bort deras urtag tid. "

Bevisen är mestadels anekdotiska för nu - inte mycket forskning har gjorts ännu på den exakta kopplingen mellan ADHD och motion - men vissa studier tyder på att regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att lindra stress, reglerar hyperaktivitet och förbättra koncentrationen hos personer med ADHD. Utomhus träning, framför allt förknippas med mildare symtom övergripande och träning som balett och Tae Kwon Do, som kräver individer att verkligen ringa in sina kroppar, kan undervisa bättre fokus.

Motion för framgång

Sport kan vara en utmaning för personer med ADHD-symptom av flera skäl. "Novelty är en viktig faktor i att ta och hålla uppmärksamheten hos någon med ADHD", säger Richard Horowitz, EDD, ett föräldraskap och relationen coach i Flemington, NJ och författare av Peaceful Parenting:. Parent Empowerment and Child Empowerment Tänk inte bara deltar i en mängd olika sporter för att hålla tristessen borta, men ändra upp klockslag och vilken typ av musik lyssnade bara för att hålla saker intressant.

Dessutom, fundera på vilken typ av fysisk aktivitet. Aerobic övningar som löpning, elliptiska maskiner, cykling och så vidare ökar signalsubstansen nivåer, vilket är viktigt. Lugnande övningar har sin plats liksom. "Det finns lugnande övningar som bromsar systemet och kan ha enorm fördel", säger Nancy Konigsberg, MA, en arbetsterapeut som specialiserat sig på pediatrik i NJ "Till exempel, det finns yoga program för att hjälpa lugna barn med ADHD och låta dem fokusera bättre. "

Lagsporter som baseball kan vara svårt för vissa människor, men det kan variera från individ. Dessutom bör personer med ADHD-symtom undvika sporter med inneboende fara såsom extrem mountainbike och bungyjump, eftersom de kan fastna i brådskan av spänning och inte inser möjliga faror.

Slutligen, glöm inte struktur och belöning. En skriftlig logg över mål kan hållas med belöningar som ges varje visst antal pass. "Alltid ha belöningar för att stärka motivationen - Starbucks kaffe efter träning eller ny bok efter två veckor av att hålla sig till programmet," säger Gary M. Unruh, MSW, en praktiserande läkare i Colorado Springs, Colorado, som har tillbringat 40 år arbetar främst med ADHD-barn och vuxna och är författare frigöra kraften i föräldrarnas kärlek.

Det är ingen tvekan om motion är hårt arbete, men fördelarna med motion - särskilt för någon med ADHD - är väl värt det.