Evb

Kalcium bygger ben, och mer

Kalcium är nödvändigt för hela kroppen, inte bara ben. Här är hur du kontrollerar att ditt barn får tillräckligt av detta viktiga näringsämne.

Alla vet att vi alla behöver kalcium för att bygga starka ben. Vad du kanske inte känner till är att kalcium är nödvändigt för mycket mer än vår skeletal hälsa.

Kalcium och barns hälsa

Kalcium är viktigt för vår kroppens förmåga att fungera och vår förmåga att tänka. Det kardiovaskulära systemet och nervsystemet båda utnyttjar kalcium, och det är också viktigt för blodets koagulering. Och, naturligtvis, det är direkt relaterade till att hålla dina ben starka. Människor som inte får tillräckligt med kalcium är mer benägna att drabbas av benbrott och kan utveckla benskörhet när de blir äldre. De riskerar också att ha svagare tänder och karies senare i livet.

"Kroppen reglerar kalciumnivåer mycket hårt", säger Daniel J. Raiten, PhD, handläggare för Endokrinologi, kost och tillväxt Branch vid Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development i Bethesda, Md "Om vi 're inte konsumerar det, kommer kroppen att få det från någonstans. Banken är benen. Det är därför du får en benskörhet om du har en kalciumbrist. "

Kalcium: näringsämnen som behövs

För att undvika att förlora kalcium från våra ben, måste vi ta upp ordentligt det från maten vi äter. För att göra detta behöver vi D-vitamin - som vi får från fiskolja, äggula, berikade livsmedel, och från solen - för att bilda absorptionsbefrämjande underlätta hormonet kalcitriol. Vi behöver också magnesium, finns i gröna bladgrönsaker, potatis, nötter, frön och fullkornsprodukter, och bor från rå avokado, nötter, jordnötssmör, och beskära juice.

Kalcium: friska ben nu, friska ben senare

Vid tiden ditt barn når 17 års ålder, 90 procent av hans eller hennes vuxna benmassa kommer redan har etablerats - att ben "bank" är endast öppen för kalcium förvaring för ett begränsat tidsfönster. Av denna anledning är det av avgörande betydelse att ditt barn får tillräckligt med kalcium på en daglig basis.

De rekommenderade ersättningar av kalcium för barn är:

 • Ålder 1 till 3 år: 500 mg
 • Ålder 4 till 8 år: 800 mg
 • Ålder 9 till 18 år: 1,300 mg
Det är viktigt att notera att med början vid 9 års ålder ditt barn behöver den högsta dagsbehovet av kalcium, 1,300 mg. Tre koppar mjölk om dagen ger 900 mg.

Kalcium: gör det från mjölk

Mjölk valdes av National Institutes of Health (NIH) som den optimala maten för kalcium absorption på grund av sin höga kalkhalt. Du skulle behöva konsumera 11 och 14 portioner grönkål, till exempel, för att få samma mängd kalcium i fyra åtta-ounce glas mjölk. Om ditt barn ogillar smaken av mjölk, överväga att ge honom eller henne smaksatt mjölk, eller godsaker som fryst yoghurt eller smoothies. Added smaker påverkar inte mängden kalcium i dessa livsmedel.

För att nå 1300 mg, överväga att lägga till andra kalcium-rika livsmedel till ditt barns kost inklusive:

 • Mejeriprodukter såsom ost och yoghurt
 • Ägg
 • Grönt, bladgrönsaker såsom grönkål, spenat, bok choy, och broccoli
 • Berikade juicer
 • Berikade spannmål och bröd
 • Sojabönor
 • Tofu med tillsatt kalcium sulfat
 • Fryst yoghurt
 • Mandlar

Studier visar att endast 25 procent av pojkarna mellan 9 och 13 år gamla får tillräckligt med kalcium, och mindre än 10 procent av flickorna konsumerar den mängd som krävs. Detta är särskilt alarmerande eftersom kritisk bentillväxt inträffar i åldrarna 11 och 15.

"Vi är inte möta [krävs dagliga mängder] nu - 1300 mg dagligen en massa mjölk att dricka, och det kan vara en utmaning," Dr Raiten säger. "Om så, har du att titta på andra alternativ, som kosttillskott."

Om du är orolig för att ditt barn inte får rätt mängd av kalcium, prata med din barnläkare om sätt att öka detta viktiga mineral i sin diet, för sin hälsa idag och för kommande år.

Senast granskad: 2 mars 2009 | Senast uppdaterad: 2 Mar 2009
Detta avsnitt skapas och produceras uteslutande av redaktionen på google.com. © 2009 google.com, alla rättigheter reserverade.