Evb

Hur motion lindrar ångest

Studier visar att motion kan hjälpa till att hantera ångest. Lär dig om de bästa valen för att minska din stress.

Ångest kan vara överväldigande och orsaka många fysiska och känslomässiga biverkningar. När du inte kan sluta oroa, kan du inte sova och du kan även känna sjuk till din mage. Medan ett ångestsyndrom bör övervakas och behandlas av en kvalificerad professionell, kan utöva vara en del av en effektiv behandling plan för att hantera dina ångestsymtom.

Motion och ångest: vad forskningen säger

"Motion botar inte ångest eller depression, men de fysiska och psykologiska fördelar kan förbättra symtomen," säger Sally R. Connolly, LCSW, en terapeut på Par Clinic of Louisville i Kentucky. "Forskning visar att minst 30 minuter motion tre till fem dagar i veckan kan avsevärt göra skillnad. "Vissa studier har antytt att regelbunden motion kan lindra ångest så mycket mediciner, och ångest-lindra effekterna av träning kan pågå längre än droger.

Motion och ångest: vem förmåner

Även om alla kan dra psykologiska fördelar från träning, visar forskning att människor som kan se de största förbättringarna i ångestsymptom är de som:

  • Motion konsekvent under minst flera veckor
  • Är inte redan är fysiskt aktiva
  • Har svår ångest
  • Gör aerob träning, såsom jogging, simning eller dans

Motion har också visat sig vara effektiva för att hantera symtom på depression, som ofta drabbar människor med ångest.

Motion och ångest: hur motion hjälper

"Ångest oftast är kopplat till en ökad hjärtfrekvens," konstaterar Connolly. "Motion kan vara till stor hjälp med lugnande folks puls."

Under träning, skjuter din puls upp, men med tiden, som din kondition förbättras, börjar ditt hjärta att arbeta mer effektivt. Som ett resultat blir din vilopuls mellan träningspassen så småningom långsammare. Förbättrad hjärt-och lungfunktion på grund av regelbunden aerob aktivitet är ofta förknippade med en större känsla av allmänt välbefinnande, vilket kan hjälpa offset känslor av ångest.

Även korta skurar av träning - bara 10 till 15 minuter åt gången - kan förbättra din kondition och ditt humör. Connolly rekommenderar att hennes patienter får totalt 30 minuters motion om dagen, som kan delas in i 10-minuters block vid behov, mellan sex och sju dagar i veckan.

Motion kan även hjälpa till att förebygga ångest från början i första hand. En studie visade att regelbundna motionärer var på en 25 procent minskad risk för depression och ångest under en femårsperiod. Inte överraskande, har träning också visat sig förbättra mental klarhet och koncentration, kan båda påverkas negativt av ångest. Kemikalier som frigörs i hjärnan under träning kan bidra till att förbättra förmågan att fokusera och hantera stressiga situationer, och därigenom minska risken för ångest och depression.

Motion och ångest: ångestdämpande träning

Varje övning kan bidra till att minska ångest, men Connolly säger aerob träning som verkligen får din puls upp kommer att vara det mest fördelaktiga. Några goda aeroba övningar som kan hjälpa till att hantera ångest är:

  • Simning
  • Cykling
  • Running
  • Rask promenad
  • Tennis
  • Dans

"Dans är en bra övning, och det har en hel del andra sidan fördelar. Och det är bra när man dansar med andra människor", säger Connolly, eftersom umgänge kan också öka ditt humör.

Fast inte aerobic, kan yoga hjälpa offset ångestsymtom. Yoga kombinerar fysisk rörelse med meditation och djupandning för att lugna sinnet och lindra oro.

Även styrketräning och andra övningar förstärkning är viktigt för din hälsa, verkar de inte att erbjuda så mycket ångest lättnad som aktiviteter som får din puls går.

Vi vet alla att motion är bra för kroppen, och nu forskning visar att det är också bra för sinnet. Förutom att hantera din ångest med en läkares hjälp, är motion ett kraftfullt verktyg som du kan använda för att förbättra din fysiska och psykiska hälsa.