Evb

Hur man kan minska högt kolesterol med motion

Rätt träningsprogram kan hjälpa dig att minska högt kolesterol, gå ner i vikt och förbättra hjärthälsa.

Om du har fått diagnosen högt kolesterol finns det flera åtgärder du kan vidta för att få dina kolesterolnivåer till ett hälsosammare sortiment. Din läkare kan ordinera ett kolesterolsänkande läkemedel, såsom en statin, eller rekommenderar att du ändrar några av dina vanor, som att äta en hälsosammare kost. Och en faktor som är viktig i kolesterol nivå - oavsett vad din behandlingsplan kan vara - är att få regelbunden motion.

Är du gör allt du kan för att hantera din hjärtsjukdom? Ta reda på med vår interaktiva checkup.

Övning: bidrar till att minska högt kolesterol

Motion kan hjälpa till att sänka LDL, eller "onda" kolesterolet, höjer HDL, eller "goda" kolesterolet, och minska hjärtsjukdomar risk genom att:

 • Bränna kalorier för att underlätta viktminskning
 • Styra diabetes
 • Att minska högt blodtryck
 • Att höja din puls
 • Öka din andning och få mer syre till kroppen

Övning: de bästa valen

All motion är bra för dig och kommer att förbättra din hälsa, även bara arbeta i din trädgård, dansa i vardagsrummet, och städa ditt hus. Så långt som en träningsrutin går, erbjuder ett gediget program som innefattar både konditionsträning (det slag som får din puls går) och styrkeövningar många fördelar. Om du är överviktig och har högt kolesterol, kan du ta din vikt ner genom bra konditionsträning.

Prova dessa träningsmöjligheter för att bidra till att kasta pounds och hantera högt kolesterol:

 • Gång
 • Jogging eller löpning
 • Simning
 • Att ta en aerobics klass
 • Cykling
 • Spela tennis, basket eller andra sporter
 • Använda vikt maskiner eller lyfta fria vikter för att bygga muskler tonen

Övning: intensitet, varaktighet och frekvens

För att verkligen gå ner i vikt och lägre kolesterol, är konditionsträning vad som är viktigast eftersom det får din puls upp och bränner flest kalorier. För att få mest nytta av träning, se till att:

 • Börja långsamt. Om du är överviktig och ur form, är det speciellt viktigt när du börjar ditt träningsprogram. Du vill stärka ditt hjärta, inte överanstränga det.
 • Gradvis öka intensiteten och längden på din träning. Att starta en vandrande program, till exempel, prova att gå till ett medium-tempo promenad, ca 20 minuter lång, ungefär fyra dagar i veckan. Varje vecka börjar pressa sig själv lite mer - gå lite längre och lite snabbare, och lägg till en extra dag. Så småningom, vill att du ska gå för ungefär en timme på nästan varje dag i veckan. Du kan utmana dig själv mer genom att göra lite ljus jogging på din promenad, eller pressa sig själv att gå upp några stora kullar.
 • Låt inte vädret vara en ursäkt. Utomhus träning är roligt, men du kan inte låta regn, värme, eller snö hålla dig från att utöva. Gå med i ett gym eller överväga att investera i vissa hem gym utrustning. Ett löpband är ett bra val om du gillar att gå eller springa. Elliptiska maskiner, stationära cyklar och roddmaskiner är alla stora kalori-bränning konditionsträning maskiner som kan hjälpa till att hålla dig på rätt spår och konsekvent i din träning.
 • Hålla det intressant. För träning för att vara en effektiv behandling för högt kolesterol, du måste hålla med ditt program. Om du är den sortens person som blir lätt uttråkad, växlar mellan sport, friluftsliv, gym arbete med maskiner och klasser.
 • Överdriv inte. Tänk att förbättra hälsan och konditionen med ett träningsprogram bör vara en gradvis förändring. Det tar tid för kroppen att vara passar nog att hänga med ansträngande motion, och du kommer att vara öm, utbränd och frustrerad om du skjuta dig själv för fort. Det är alldeles för hårt på kroppen att arbeta på en nivå som du inte är beredd på. Så även om det är bra att vara entusiastisk om att banta, vara smart och långsam om det. Kör inte fem miles ditt första gången ut, bygga upp till den takt. Detta tillvägagångssätt kommer att löna sig med större utdelning i det långa loppet.

En träningsrutin på ett gym eller hemma är ett bra sätt att spåra dina framsteg och hjälper till att kontrollera högt kolesterol, men kom ihåg att varje bit av extra aktivitet hjälper. Att vara en mer aktiv person som parker längre bort från ingången till din arbetsplats eller i köpcentrum, som tar trapporna istället för hissen, och som väljer att gå på en promenad i stället för titta på TV gör det lättare att kasta pounds tillsammans med ohälsosamma högt kolesterol.