Evb

Hur kan man minska stressrelaterade sömnproblem?

Sömn: Experterna Väg I

Om stressen stör din sömn, de experter ger tips för att hantera din stress och din sömn.

Dagligt hälsa: Hur kan du övervinna stressrelaterade sömnproblem?

David O. Volpi, MD, FACS ( nycsnoringsleepapneacenter.com )

Stresshantering är en disciplin i sig själv, och jag föreslår att söka hjälp om stress regelbundet lägga sig i din förmåga att somna. Men det finns vissa saker man kan göra för att rensa huvudet på tankar från trycket av dagen. Inte titta på TV, lyssna på hög musik, arbeta på datorn, eller kolla din Blackberry i sovrummet, eftersom dessa kan få våra sinnen racing och påminna oss om stressfaktorer av dagen - även orsaka ny stress. Hålla ljudnivån nere, göra yoga eller meditera. Gör lite lätt läsning eller lyssna på lugnande musik. Dessa är exempel på sätt att anpassa en avkopplande sänggåendet i din rutin.

William Dement, MD, PhD ( end-din-sleep-deprivation.com )

Uppenbarligen det bästa sättet att övervinna stressrelaterade sömnproblem är att eliminera stress. Men om en stressig situation inte kan elimineras, är det bättre att använda sömn medicin än att låta en stor och farlig sömnskuld att ackumuleras.

Russell Rosenberg, PhD ( sleepfoundation.org )

Den vanligaste stressrelaterade sömn problem är sömnlöshet. Har svårt att ta sig till eller sova i tider av ökad stress är vanligt. Väsentliga negativa livshändelser såsom att förlora en nära anhörig, att förlora ett jobb, eller upplever fysiskt eller psykiskt trauma är ofta en källa till stress och ångest. Den sömnlöshet försvinner vanligen när anpassning till stressen uppstår. Försök att hålla din sömn på rätt spår genom att gå till sängs på vanliga tider och inte utveckla dåliga vanor som påverkar sömnen, som att dricka för många alkoholhaltiga eller koffeinhaltiga drycker. Men om sömnlöshet kvarstår, låt inte mer än några veckor går innan du söker hjälp. Itu med problemet tidigt med medicinering och / eller beteendeterapi kan minska risken för sömnlöshet blir kronisk.

Scott eveloff, MD ( somnitech.com )

Om stressrelaterade sömnproblem inte existerade, skulle jag förlora minst hälften mina patienter. Yttre påfrestningar kan spela en stor roll för att skapa eller vidmakthålla sömnlöshet, uppvaknanden, eller icke-vilsam sömn. Utrymmet tillåter inte ens en början strategi här, men det börjar med ärlig bedömning på patientens sida och en vilja att lyssna och ägna tillräckligt med tid på hälso-och sjukvårdspersonal: s del.

Conrad Iber, MD ( hcmc.org / viloläge )

Om du kämpar med sömnlöshet och / eller ångest och kan inte stänga av din hjärna, kan du dra nytta av en rad sessioner med en psykolog som är skicklig i kognitiv beteendeterapi för sömnlöshet.