Evb

Håll dig aktiv för att hjälpa graviditetsdiabetes

Om du har graviditetsdiabetes, är daglig fysisk aktivitet ett bra sätt att hålla sig frisk.

Motion är en bra idé för kvinnor med graviditetsdiabetes. Medan du bör alltid kontrollera med din läkare innan du börjar ett nytt träningsprogram, kan regelbunden motion gå en lång väg mot att hjälpa kvinnor med graviditetsdiabetes har friska graviditeter och säkra leveranser.

Graviditetsdiabetes och motion: förebyggande strategi

Om du är i riskzonen för graviditetsdiabetes, starta ett träningsprogram innan du blir gravid, eller så snart du vet att du är gravid, kan hjälpa till att minimera risken för att utveckla den. "Graviditetsdiabetes vanligen diagnostiseras i slutet av andra eller början av tredje trimestern, och vid den tiden, kanske vissa kvinnor inte känner sig tillräckligt bra för att starta någonting," säger Caroline Bohl, en dietist och diabetes utbildare vid New York Presbyterian Hospital. "Diskutera med din barnmorska. Om du mår bra, det är en bra idé. "

Graviditetsdiabetes och motion: vad man ska se upp för

Det viktigaste en kvinna kan göra när du tränar under graviditeten är att lyssna på sin kropp. "I början trimestern, det är upp till kvinnan vad hon känner säkert göra," Bohl säger.

Här är några andra saker att tänka på när man planerar - och gör - din träning rutin:

 • Blodsockernivåer. Blodsocker påverkas av motion, så kvinnor med graviditetsdiabetes bör övervaka deras blodsocker noggrant.
 • Ät ett mellanmål före och efter träning. Eftersom motion påverkar ditt blodsocker, inte hoppa över måltider när du planerar att träna. Det kan vara en bra idé att ta en liten snack om ditt blodsocker börjar sjunka snabbt.
 • Stanna hydratiserade. Drick mycket vatten före, under och efter fysisk aktivitet. Detta är goda råd för alla motionär.
 • Var uppmärksam på ditt saldo. Eftersom din gravida kropp är alltid förändras, balans under träning kan vara ett problem även för enkla övningar. Om du inte känner till den aktivitet du planerat, ringa en vän och ta en promenad i stället.

Motion val för graviditetsdiabetes

Även om du inte har tid för en lång övning klass eller pengar för en dyr gym medlemskap, något så enkelt som en daglig promenad kan göra en stor skillnad. "Walking kan sänka blodsockret," säger Bohl.

En nyligen genomförd studie fann att även lågintensiv promenad i 30 minuter per dag var tillräckligt för att hjälpa kvinnor lägre deras blodsocker och behöver mindre insulin. Det är goda nyheter om du tar insulin och du hatar skotten!

Andra säkra aktiviteter inkluderar:

 • Cykla. Denna aktivitet är ett annat bra sätt att öka din puls och kan oftast utföras säkert under de två första trimestern av graviditeten.
 • Simning. Många gravida kvinnor njuta av bad, och känslan av viktlöshet i vatten kan vara en trevlig paus från att bära runt allt som extra tyngd. Simning är en träning för hela kroppen och är skonsam mot lederna och bra för musklerna.
 • Specialty klasser för gravida kvinnor. Gym och allaktivitetshus erbjuder ofta aktiviteter för gravida kvinnor. Dessa speciella klasser är utformade för att möta behoven av förändrade gravida kroppen och undervisas av lärare som vet vad rörelser att undvika.
 • Tala med din läkare. Om din favorit form av fysisk aktivitet är inte på den här listan eller om du fortfarande har frågor, är din vårdgivare alltid en bra källa till information.

Övningar för att undvika

Vissa övningar rekommenderas inte under graviditet, även för kvinnor som är erfarna idrottare, på grund av riskerna för fostret:

 • Verksamheter som riskerar att falla. På vissa aktiviteter som skidåkning, ridning och gymnastik, är faran för att falla utanför din kontroll. Spara dem tills en tid när du inte är gravid.
 • Kontakta sport. Aktiviteter som utgör en risk för skärande och stöta i andra spelare inte rekommenderas för gravida kvinnor.
 • Övningar som innebär liggande på rygg. Denna ställning kan äventyra blodflödet på grund av vikten av fostret.

Så, diskutera dina favorit aktiviteter med din läkare för att säkerställa att de är säkra för dig och ditt barn. Sedan tränar varje dag om du kan. Det kommer att hjälpa till att hålla ditt blodsocker under kontroll - och hjälpa till att hålla dig och ditt barn friska.