Evb

En vårdgivare guide till autism

Det finns en överväldigande mängd information om autism tillgänglig. Här är en guide till de viktigaste sakerna vårdgivare behöver veta.

Plug "autism" i en sökmotor och du kommer att få mer än 15 miljoner resultat. Mängden autism informationen är häpnadsväckande, men vad är av mer oro är mängden desinformation.

Caregiving: få rätt hjälp för ett barn med autism

Om du höjer eller ta hand om ett barn med autism, här är vad som är viktigast för dig att veta:

Dröj inte med att få tjänster. Ju tidigare du får tidiga insatser för autism, är mer framgångsrik ditt barn sannolikt när han blir äldre. Forskning visar att ingripa före 3 års ålder har en större inverkan än att vänta tills barnet är över 5.

Tidiga insatser, som erbjuds av lagen i varje stat, är särskilt utformade för att hjälpa till med utvecklingen av barn under 3 som har fysiska, kognitiva, sociala, adaptiv, eller känslomässiga förseningar. Detta program kommer att granska och bedöma ditt barn och om ditt barn kvalificerar, kan han få tal eller arbetsterapi, eller tjänster som fokuserar på psykologiska frågor. Tidigt ingripande erbjuder också audiologi, vision och sociala tjänster, tillsammans med transport.

Tänk också, är att tidigt ingripande gratis och du kan hänvisa dina egna barn för en utvärdering. "Inte alla har tillgång till hälso-och sjukvård", säger Patricia Wright, PhD, nationell chef, Autism Tjänster för påsksälar i Chicago. "Ibland familjer tror att om de inte kan gå till en barnläkare, kan de inte få en remiss för tidigt ingripande."

Om du behöver kontaktuppgifter till din lokala myndighet, be din lokala skolan eller besöka webbplatsen för National tidig barndom serviceverkstad.

Förstärka lektionerna. Om ditt barn får tidiga insatser, bör du få råd från sin terapeut om vad du kan göra hemma för att hjälpa till att förbättra sina färdigheter.

I en preliminär studie från Florida State University forskare, började föräldrar till en grupp av barn med autism att använda tekniker för att förbättra de sociala och verbala färdigheter under sin dagliga rutin börjar när barnen var 2 år gammal. Barnen visade signifikant förbättring i social kommunikation. Forskarna jämförde också resultaten med en annan grupp av barn som började ta emot tidiga insatser vid 3 års ålder, och den grupp som fick lära teknikerna från 2 års ålder hade bättre social kommunikationsförmåga.

Tala ditt barns språk Varje barn med autism har svårt med kommunikation,. Som är en del av definitionen av autism. Eftersom barn med autism är visuell, ger dem möjlighet att kommunicera på ett visuellt sätt hjälper, säger Ellyn Lucas Arwood, EDD, professor vid Institutionen för pedagogik vid universitetet i Portland i Oregon som specialiserat sig på språk och specialpedagogik.

Om ditt barn inte vet mycket språk, kan skriva ut meningar eller rita bilder av vad du förväntar dig av ditt barn hela dagen hjälpa saker och ting gå smidigare. Dr Arwood rekommenderar att streckgubbar för att dra ut en hel dag. Om ditt barn inte har verbal förmåga, kanske du upptäcker att tala till honom på ett mer visuellt sätt kommer att hjälpa honom att förstå. Arwood rekommenderar pratar som om du skapar en film, så om du vill att ditt barn ska få i bilen, säger, "Jag vill se dig sitta i bilbarnstol."

Uttryckligen lära sociala färdigheter. Ett autistiskt barn behöver läras sociala färdigheter som andra barn plocka upp på egen hand. Det innebär att lära ditt barn hur man har en konversation, liksom att låta den andra personen prata och svara vid lämpliga tidpunkter, och läsa kroppsspråk och ansiktsuttryck, säger Wright.

Lär snarare än att försöka styra. Ibland vårdgivare försöker kontrollera ett autistiskt barn i stället för att undervisa henne på ett sätt som hon kommer att förstå. När det händer, behöver barnet inte växer kognitivt, säger Arwood. Även om det ibland kanske inte verkar så, autistiska barn är bra elever om man lär dem på ett mer visuellt sätt. "Jag berättar föräldrarna att låtsas att [deras barn] är döv och blind," Arwood säger. "Ta dem vid handen att göra sängen eller under potträning."

Börja planera sin framtid nu. När du har ett barn med autism, är det lätt att fastna i dagliga utmaningar och glömma att planera för framtiden, säger Wright, men det är viktigt att tänka på ditt barns framtid och vad hon behöver för att växa. Förutom att ställa ditt barn på rätt spår, kommer det att hjälpa dig att känna dig mer i kontroll.

Vård av ett barn med autism kan vara överväldigande, men att veta att det finns åtgärder du kan göra för att underlätta processen för både ditt barn och dig själv kan hjälpa till.