Evb

En guide till tandtråd tänderna

Borsta tänderna är inte tillräckligt för att upprätthålla en god oral hälsa över tid. Tandtråd bör vara en regelbunden del av din munhygien rutin.

Rengöring av utrymmen mellan tänderna och längs tandköttet med tandtråd är så viktigt för din munhälsa som rengör tänderna med en tandborste. Precis som du borstar tänderna varje dag, bör tandtråd vara en del av din dagliga rutin.

För att bättre förstå varför tandtråd är så viktigt, jämför Richard H. Price, DMD, talesman för den europeiska Dental Association (ADA) och en tidigare klinisk instruktör vid Boston University Dental School, det att rengöra ditt hem: "Du kan inte effektivt dammsuga ett hus med bara en bifogad fil, "säger han." Du behöver andra tillbehör för att komma in i skrymslen och vrår. Det är vad tandtråd gör. "

Fördelarna med tandtråd för din munhälsa

Det finns många fördelar med att regelbundet tandtråd tänderna. Tandtråd kan hjälpa rensa matrester och plack från mellanrummen mellan tänderna, där din tandborste inte kan nå. Som ett resultat, hjälper tandtråd förhindra tuggummi eller periodontala sjukdomar, karies, och dålig andedräkt.

Det finns vissa saker att tänka på för att få ut det mesta av tandtråd:

  • Använd tandtråd eller interdentalrengörare varje dag.
  • Tandtråd minst en gång om dagen.
  • Var försiktig när du använder tandtråd så att du undviker att skada tandköttet.
  • Om långa trådar av regelbunden tandtråd är för svårt för dig att hålla, använda en tandtråd hållare.

En mängd olika dentala rengöringsprodukter

Drugstores erbjuder en mindboggling mängd dentala rengöringsverktyg. Dessa inkluderar:

  • Vaxad tandtråd
  • Ovaxad tandtråd
  • Rengöring mellan tänderna hjälpmedel, inklusive hackor och speciella pinnar
  • Muntliga irrigators, som använder vatten för att avlägsna plack fastnar mellan tänderna
  • Mun sköljningar

Både vaxad och ovaxad tandtråd fungerar bra att rengöra mellanrummen mellan tänderna. Om utrymmena är tight, kan vaxad tandtråd glider lättare mellan dem. Summan av kardemumman, säger Price, är att använda tandtråd varje dag är viktigare för din munhälsa än vilken tandtråd du väljer.

"Någon tandtråd som glider lätt mellan tänderna utan att skada och skada tandköttet är tråden för dig", säger Price. "Fråga dig tandläkaren för en rekommendation. Vissa har prover du kan prova. Vaxat, ovaxad, högteknologiska teflon typer, nylon typer? Bara använd den! "

En tandtråd innehavaren eller annan rengöring mellan tänderna verktyg kan vara till hjälp om du har problem med att hantera långa bitar av tandtråd på grund av artrit, svårigheter syn, eller obehag, men du måste följa instruktioner eller be din tandläkare hur man använder dem på rätt sätt så att du inte skadar tandköttet.

Muntliga irrigators kan bidra till att undanröja mat fastnat mellan tänderna också, men de bör inte ersätta tandtråd och tandborstning. På samma sätt kommer de flesta munvatten inte ett effektivt jobb med att hålla munnen frisk på egen hand. Många används endast för att täcka upp andedräkt, även om vissa over-the-counter fluorid munvatten godkänts av ADA kan förhindra förfall, och vissa anti-gingivit eller anti-plack munvatten kan hjälpa till att bekämpa parodontala sjukdomar.