Evb

Din hypertoni caregiving planen

Hantering av högt blodtryck är en daglig ansvar. Att ha en checklista för att hålla koll på arbetsuppgifter kan göra det lättare för patienter och vårdare lika.

Hypertoni är en hanterbar skick. Genom att hålla sig till en noggrant planerad checklista, kan patienter ha högt blodtryck under kontroll - och även göra förbättringar i deras tillstånd. Här är några frågor som hypertoni patienter och deras vårdgivare bör hålla koll på.

Hypertoni medicinering

Forskare vid Texas A & M University tittade nyligen på varför hypertoni fortfarande så utbredd sjukdom trots att det finns blodtrycksmedicin. Forskarna avslöjade flera faktorer som bidrar till denna utveckling, varav en var medicinering sker, eller brist på sådan. Forskare i England har också rapporterat att amerikanska medicinering avsteg avgiften kan vara så hög vid 50 till 80 procent bland personer med högt blodtryck.

Många patienter blir tillsagda att ta flera mediciner vid olika tidpunkter under dagen - och de flesta patienter på flera drogregimens inte följa läkarens order. Studier visar att följsamhet är mycket bättre bland människor som tar endast ett läkemedel per dag.

Brott mot medicinering är en vanlig fälla som många människor med högt blodtryck faller in. Med en daglig checklista, som visas i en öppen, väl trafikerade plats, kan hålla patienterna ansvariga för sin egen hälsa. Gentle verbala påminnelser från vårdgivare kan också fungera - forskning visar att socialt stöd kan hjälpa patienter att förbättra sin medicinering sker.

Hypertoni kost förvaltning

Studier visar att det finns ett samband mellan högt blodtryck och kroppsvikt. Mer än 50 procent av överviktiga vuxna har högt blodtryck, och 60 procent av barn i åldrarna 5 och 10 visar tecken på minst en riskfaktor för hjärtsjukdom. Patienter med högt blodtryck bör ha en daglig diet som inte innehåller mer än 30 procent av kalorier från fett och innehåller tillräckliga mängder av frukt, grönsaker, fibrer och fullkorn.

Vårdgivare bör se till att portioner magert kött, fågel och fisk är måttliga - ungefär storleken av en kortlek.

Forskare som sätter ihop de Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) studie visar att fettsnål kost som innehåller mycket frukt och grönsaker kan sänka blodtrycket. DASH är en diet som kan hjälpa människor som redan har högt blodtryck, liksom personer i riskzonen.

En stor del av ett högt blodtryck diet tittar natrium intag. Enligt National Hypertension Association, kan salt höjer blodtrycket med 60 procent. Natrium intag är något som personer med högt blodtryck - och deras anhöriga - måste ägna stor uppmärksamhet, särskilt när det gäller förädlade livsmedel. Läs etiketter noga för att avgöra natriumhalt.

Hypertoni och motion

Liksom diet, har fysisk aktivitet varit kopplat till högt blodtryck priser. Stillasittande vuxna och barn löper större risk att bli överviktiga eller feta, vilket i sin tur kan höja sin risk att utveckla högt blodtryck. Den nationella Hypertension Association rekommenderar 30 minuter av mild till måttlig motion fyra eller fler dagar i veckan för att upprätthålla normal vikt och minska stress, vilket bör hålla blodtrycket inom acceptabla gränser.

Studier visar att registrera fysisk aktivitet i en daglig logg är en bra motivator för personer med högt blodtryck. Vårdgivare kan även se över dessa loggar, som erbjuder en annan nivå av ansvarsskyldighet.

Läkarbesök och monitorer hem

Den läkare-patient-relationen är avgörande för att hjälpa människor hålla sig med en effektiv hypertoni förvaltningsplan. Så under läkarbesök, bör vårdgivaren uppmuntra patienten att upprepa någon information läkaren har nämnt i syfte att se till att alla riktningar förstås. Om det finns något missförstånd, kan patienten och läkaren enkelt lösa problemet under mötet.

Patienter som behöver hålla en daglig register över sina skattesatser blodtryck eller de som inte kan vänta med att veta sina skattesatser mellan läkarbesök kan köpa ett hem blodtrycksmätare. Under din läkares överinseende och med hjälp av en vårdgivare, dessa monitorer är till hjälp för människor som har högt blodtryck eller löper risk att utveckla sjukdomen.

Eftersom medicinering brott är ett vanligt problem, bör vårdgivare prata med sina nära och kära som har högt blodtryck om ansvarsskyldighet när det gäller att ta sina mediciner. Människor som tar en aktiv roll i sin vård är mer benägna att se förbättringar i sina nivåer blodtryck.