Evb

Childproofing nödvändigaste för ett tryggt hem

Childproofing är avgörande för säkerheten för barn som bor i, eller besöker, ditt hem. Från köket till garaget, lära sig praktiska tips som gör hela huset barnvänliga.

Childproofing ditt hus kan vara svårt! Processen är ett löpande för att säkerställa en bebis, småbarn, och barnsäkerhet i hemmet eller för att hålla barnen säkra när du besöker en vän eller släkting.

Karen Sheehan, MD, MPH, medicinsk chef för skada gratis koalitionen för barn på Barnens Memorial Hospital i Chicago, påminner vuxna att tänka på ett barns utvecklingsstadium när childproofing ett hem.

 • Spädbarn är knappt mobil, men även spädbarn kan rulla eller på annat sätt röra sig över stora avstånd.
 • Crawlers och tidiga vandrare kan få problem någonstans.
 • Äldre småbarn kan vara extremt nyfiken och påhittig om klättring, öppna dörrar, och att få in ställen som kan överraska vuxna.

Ett bra sätt att childproofing ditt hem är att se varje rum genom ett barns ögon. Ner på golvet och titta runt. Fråga dig själv frågor som "Vad är det? Kan jag lägga den i min mun? Vad skulle hända om jag kryper in där? "

En childproofing säkerhetskontroll för hela huset

När du börjar childproofing, märker du antagligen säkerhetsrisker i hela huset, från tvättstuga till linneskåpet. Var metodisk under din childproofing "tour" i ditt hem. Räkna antalet eluttag inom ett barns räckhåll, även de bakom möbler. Du behöver en plast Elkåpan utlopp säkerheten för var och en.

Nästa, ägna särskild uppmärksamhet åt kvävningsrisk. Se till att sladdar hängande från gardiner eller apparater är uppbundna och utom räckhåll för nyfikna händer. Spädbarn och småbarn kan också kvävas av ballonger, smycken, leksaker, mynt, gummisnoddar, dekorativa stenar eller kulor i krukväxter, och hundratals andra saker.

Vassa föremål som knivar, köksredskap och implementerar trädgårdsarbete bör hållas utom synhåll och helst ur ett barns räckhåll eller låsas upp. Det går för rengöringsmedel också - barnen ska inte kunna komma till dem. Förgiftning är en vanlig, men preventable förekomst. Om du inte använder faktiskt en viss kemikalie eller rengöringsmedel i ditt hus, inte hålla det, om du behöver det, låsa upp den. Just i fallet, hålla antalet till 24-timmars rikstäckande gift-kontrollcentral hands: 1-800-222-1222.

Om du har vapen i huset, hålla dem oladdade utom synhåll, och inlåst från barn och ungdomar i alla åldrar.

Room-specifik childproofing säkerhetskontroll

Se till att varje rum i ditt hem kontrolleras för sina unika faror:

 • I badrummet. Förvara alla mediciner, inklusive över-the-counter (OTC) läkemedel, utom synhåll, och användning säkerhetsspärrarna på medicinskåp. Håll saxar, pincetter, och andra vassa föremål utom räckhåll. För att undvika brännskador, ställa varmvattenberedaren inte högre än 120 grader. Lämna aldrig ditt barn utan uppsikt i badkaret, och plats toalett locket låses för att hålla små barn från att leka i toalettstolen och eventuellt drunkning. Förvara hinkar upp och ner för att förhindra att vatten samlas, kom ihåg att små barn kan drunkna i bara några inches av vatten.
 • I sovrummet. En krubba ska vara en fristad för barn att sova, så ta bort alla leksaker, täcken, kuddar och andra händelser som kan utgöra en kvävningsrisk. Som barn börjar att sitta upp på egen hand, mobiler flytta ut ur deras räckhåll. Behåll brandvarnare i eller nära varje sovrum och testa dem för att se till att de faktiskt arbetar. Om inte, byt ut äldre enheter med nya rökdetektorer.
 • I köket. Vid tillagning på spisen, använd bakre brännare, handtag hålla vänt mot baksidan av kaminen, och inte lämna rummet när kaminen är på.
 • I källaren och garaget. Häng verktyg och stegar utom räckhåll, och lagra bensin, tändvätska, färg, bekämpningsmedel eller andra kemikalier i ett låst skåp.
 • Vid fönstren. Windows är en ofta förbisedd aspekt av hem säkerhet. Kom ihåg skärmar utformade för att hålla insekter ute, inte för att hålla barnen i. Placera inte möbler under fönster, vilket skapar en inbjudan att klättra och utforska. Om du inte öppna ditt fönster för att låta en vind i, vara säker på att fönstren är utom räckhåll för barn.

  Installera säkerhetslås på fönster i hela huset. Windows bör ändå ge en livskraftig utrymning i händelse av brand, dock så se till att de inte är målade stängs. Dessutom, om du har fönster fläktar eller luftkonditionering enheter, se minst ett fönster i varje rum inte är blockerad.
 • På bakgården och runt däck. Om du har en pool, upprätthåller ett högt staket runt det (oftast bestäms av lokala byggnormer) och hålla det låst när den inte används. Låt aldrig ditt barn att simma utan tillsyn. Se till att dörrar som leder till gården, däck, och varje balkong har även barnsäkra lås.
 • På trappan. Säkerhetsgrindar bör placeras på toppen och botten av varje trappa.

Childproofing hela huset är förmodligen inte nödvändigt om barn är det bara som gäster, men fokusera på det område eller rum där gästande barn kommer att tillbringa den mesta tiden. Och tänk på att små barn bör övervakas hela tiden, så att alla kan vara säkra och sunda.