Evb

Bukspottkörtelcancer och sjukförsäkring

Är du orolig för din hälsa försäkringsskydd för bukspottkörtelcancer behandling? vi har några idéer som kan hjälpa.

När du är diagnosen pankreascancer, är det första du tänker på hur du ska behandla cancer och hur man kan bekämpa det. Det sista du vill tänka på är om din försäkring kommer att betala för bukspottkörtelcancer behandling som du behöver.

Det finns förmodligen en massa människor du vill prata med efter diagnos annat än ditt försäkringsbolag, men det är en av de viktigaste samtal du ska göra efter din bukspottkörtel cancer diagnos.

"När du står inför en akut kris, du gör inte [vill] gå tillbaka till ditt försäkringsskydd - du vill gå vidare, få behandling, hitta en läkare", säger Betty Long, en sjuksköterska som är ordförande och grundare av Guardian Sjuksköterskor, ett företag som hjälper människor med kroniska sjukdomar navigerar vårdsystemet.

Men "Du måste veta vad din försäkring täcker, för tyvärr som kan styra din behandling. Du måste gå tillbaka till planen sammanfattningen. Om du behöver en remiss, om det är i eller ut ur nätet, måste du förstå att så du gå vidare med behandlingen ", säger Long.

Cancer i bukspottskörteln behandling: ring ditt försäkringsbolag
Lång rekommenderar ringa ditt försäkringsbolag och begär en case manager, som kan hjälpa dig genom din behandlingsprocessen och råd vad kostnaderna kan bli. Och medan du fortfarande kan arbeta med din hälsa vårdteam och ditt försäkringsbolag när du tar emot tjänster - eftersom tiden är knapp - du är bättre att kontakta dem innan.

"Du är i en bättre position att förhandla och förhandla före att ha några tjänster görs. Det handlar om att vara proaktiv istället för att vara reaktiv", säger Long.

När Carolynn Kiel i Laguna Woods, Kalifornien, fick diagnosen cancer i bukspottkörteln, berättade hennes försäkringsbolag henne att hon inte kunde se cancer specialister.

"Efter att jag fick diagnosen, sa de," Du måste gå till din gemenskap sjukhus här och du måste gå till en allmän läkare, '"säger Kiel. De skulle inte låta henne se cancer specialister och cancern anläggning som hon behövde genomgå den högspecialiserade och farlig, Whipple förfarande, säger hon.

För att få den behandling hon behövde, slutade Kiel upp byter hälsa planer. Även om hon visste att det skulle bli dyrt - hon uppskattar att hon betalade 2240€ till 2990€ ur fickan - det var värt det för att få de behandlingar som räddade hennes liv.

Cancer i bukspottskörteln behandling och eventuella försäkringsfrågor
Det finns några undantag och andra problem som kan uppstå i söker behandling pankreascancer:

  • Redan existerande villkor. Om du måste byta försäkringsbolag, kan du bli utsatt för en väntetid i vilken bolaget inte kommer att betala för några cancerbehandlingar för en viss tid. Vissa människor kan inte möta denna väntetid, så kolla med din arbetsgivare och försäkringsgivare om reglerna för din plan.
  • Caps och gränser. Ditt försäkringsbolag kan ha ett tak för hur mycket det kommer att betala för dina behandlingar, särskilt apotek fördelar, Long säger. Du kommer att behöva överväga kostnaden för din medicin och om det finns ett billigare alternativ.
  • In-och out-of-nätkostnader. Många planer har läkare och sjukhus som finns i deras nät, där kostnaden är billigare för dig. Om du besöker en out-of-nät (eller icke-deltagande) läkare eller sjukhus, kommer du att debiteras en större del av kostnaderna.

När du får räkningen
Om ditt försäkringsbolag förnekar ett anspråk för bukspottkörtelcancer behandling, kan du överklaga alltid beslutet och försöka få det att ompröva. Om du får räkningen för bukspottkörtelcancer behandling och upptäcker att du är skyldig mer än väntat, är det dags att komma tillbaka på telefonen.

"Det finns alltid sätt på vilka du kan förhandla, det finns olika sätt som du kan minimera din balans Om du upptäcker att läkaren att du gick till och du vill se är inte i-nätverk, kan du ringa Du kan.. Fråga din läkare om han kommer att acceptera den icke-par [icke-deltagande] takt så att du inte behöver betala så mycket ", säger Long.

Ofta du kanske kan arbeta med sjukhuset för att få på en avbetalningsplan för vad du är skyldig för bukspottkörtelcancer behandling.

Cancer i bukspottskörteln behandling och ekonomiskt bistånd
Lång rekommenderar att bukspottkörtelcancer patienter kolla med läkemedelsföretagen för att se om de är berättigade till mycket dyra kemoterapi medicinering antingen gratis eller med rabatt. Du kan också kontakta organisationer som Europeiska Cancer Society att ta reda på om det finns grund i ditt område som har medel för att hjälpa människor att få behandling pankreascancer som annars inte har råd med det.

"Det viktigaste är kommunikation, oavsett om det är du kommunicerar med din läkare [eller] du kommunicerar med ditt försäkringsbolag," Long säger. "Om du får diagnosen pankreascancer, är det som kommer att bli en lång mödosam resa, och du brukar inte känner så bra. Du måste ha någon att ringa och hjälpa dig."