Evb

Är bio - identisk hormonbehandling säkert?

Bio-identisk hormoner kan erbjuda välkommen lättnad för försvagande klimakteriet symtom, men inte utan risk. Forskning pågår, men här är vad vi vet nu.

Precis vad är bio-identisk hormonbehandling? Är det en "naturlig" och säkert alternativ till standard hormonbehandling för klimakteriet symtom - eller är det en potentiellt riskfylld klimakteriet behandling?

Intresset för bio-identisk hormonbehandling började ta fart 2002 när en stor studie som kallas Womens Health Initiative (WHI) stoppades efter forskare upptäckt en ökad risk för bröstcancer, hjärtinfarkt, stroke och andra problem hos postmenopausala kvinnor med hormonbehandling. Det hormon som används i denna studie var en FDA-godkänd kombination av icke-bio-identiska östrogen och progesteron. Många kvinnor slutade ta hormonbehandling (HRT), och några gick letar efter alternativ.

Till skillnad från konventionell hormonbehandling som använder syntetiska hormoner eller djurbaserade hormoner som skiljer sig något från en kvinnas egna hormoner, bio-identiska hormoner är biokemiskt desamma som de som gjorts av äggstockarna under en kvinnas reproduktiva år, berättar Charla Blacker, MD, en reproduktiv endokrinolog vid Henry Ford Hospital i Detroit.

"De tre stora hormoner som gjorts av äggstockarna är estradiol, progesteron och testosteron," säger Dr Black. "Det finns andra som kan ingå såsom DHEA eller pregnenolon, men gör de flesta läkare inte inkludera dem som en del av en blandning för att ersätta en kvinnas reproduktiva hormoner."

Inom kategorin bio-identiska hormoner, det finns två typer: preparat färdiga och distribueras av stora läkemedelsföretag och de gjorde upp i en kompoundering apotek. Båda typer kan skapas i ett antal former, inklusive piller, krämer, plåster och geler samt vaginala ringar.

Kontroversen över bio-identisk hormonbehandling

Medan de enskilda ingredienserna sannolikt används av compounding apotek är godkända av US Food and Drug Administration (FDA), är den faktiska slutprodukten. Receptbelagda läkemedel (såsom de konventionella hormon preparat) är FDA-reglerade och garanterat samma styrka varje gång, medan, förvärrar apotek versioner av bio-identiska hormoner kan innehålla lite olika doseringar från parti till parti.

Förvärras bio-identiska hormoner ibland utropat som "alla naturliga" och säkrare än vanlig hormonbehandling. Några kända kändisar svär vid dem, säger de känner decennier yngre. Men enligt den europeiska kongressen för obstetriker och gynekologer (ACOG), har det inte funnits några stora långsiktiga kliniska studier som har studerat deras säkerhet och effektivitet. ACOG anser att förvärras bio-identisk hormoner bör övervägas att bära samma risker som FDA-godkända läkemedel, såsom de som avslöjats i WHI-studien, och kanske ännu mer.

Robert S. Ull, MD, en ob-gyn på Noble sjukhuset, Mercy Medical Center, och Baystate Medical Center och i privat praktik i Westfield och Springfield, Massachusetts, har bekymmer också. "I min ärliga mening, jag tror Bio-identisk hormoner (fylls på en sammanblandning apoteket) är ett marknadsföringsknep," säger han. "Det är samma hormoner, östrogen och progesteron, men är" skräddarsydda "för varje patient som begär det."

FDA tar på bio-identisk hormonbehandling

FDA gör följande punkter om förvärras bio-identisk hormonbehandling:

  • Sedan förvärras bio-identiska hormoner inte är FDA-godkända, inte sätter den federala regeringen inte dem genom rigorösa riskvärderingar. Medan läkemedelsföretagen är skyldiga att inkludera säkerhetsvarningar om drogetiketter och rapportera negativa biverkningar, som förvärrar apotek behöver inte göra heller.
  • Framställningsmetoder kan variera från en farmaceut till en annan och från ett apotek till en annan, så att kvinnor inte kan få konsekventa mängder hormoner. (Men, säger International Academy of Compounding Apotek compounding apotek regleras på statlig nivå och det finns nationella normer och riktlinjer för blandade droger.)
  • Vissa sammansatta hormonpreparat innehåller östriol, en mycket svag östrogen som inte är FDA-godkänt för användning i någon drog.
  • En kvinnas recept ibland baseras på resultat av saliv hormon tester görs vid kompoundering apotek. FDA och andra grupper säger testet inte bör användas för att justera hormon doser eftersom hormonnivåerna är oförutsägbara och kan variera kraftigt, även på en dag.
  • Trots vissa marknadsförare fordringar, kan bio-identiska hormoner bota Alzheimers sjukdom, hjärtsjukdom eller cancer.
  • Den nordeuropeiska Menopause Society (NAMS) säger att även specialanpassade förvärras hormoner kan lindra klimakteriet symtom, bör de endast användas av kvinnor som inte tål FDA-godkända läkemedel.

För-och nackdelar av HRT

Mer forskning behöver göras om fördelar och risker med bio-identiska hormoner jämfört med traditionell hormonbehandling. Emellertid, här är vad som är känt vid denna tidpunkt.

"Ett ökande antal studier visar att östrogen i sig inte verkar öka graden av bröstcancer om given som estradiol, Premarin, eller någon annan form av östrogen," säger Dr Blacker. "Men tillägg av syntetiskt progestin, såsom medroxiprogesteronacetat, noretindronacetat, och andra, tillhörande med higher klassar av bröstcancer hos kvinnor som använder kombinerade hormonella behandling. Det finns vissa uppgifter som [tyder] progesteron - det naturliga hormonet -. Inte öka graden av bröstcancer, men "

Andra fördelar är kvinnor möjligen upplever mindre blödningar och mindre svullnader när på naturligt progesteron i stället för vissa syntetiskt progestin. Det är också lätt att mäta blodserumnivåer i kvinnor, som inte reagerar på hormonet på det sätt som de borde.

Å andra sidan, precis som konventionell hormonbehandling, gör bio-identiska hormoner har risker och är inte rätt för alla. Kvinnor som har haft bröstcancer eller livmodercancer, stroke eller blodpropp skulle inte vilja ta bio-identiska hormoner.

Förvärras bio-identiska hormoner är ofta inte täcks av försäkringar, konstaterar Blacker, men det kan förändras. Försäkringsbolagen kommer normalt omfatta östradiol i oral eller plåster formuläret och vissa geler och krämer, medan progesteron är oftast täckt men ofta med en högre co-pay. Som alla försäkringsbolag är olika, bör du kontrollera om din plan specifika täckning.

Tala med din läkare om riskerna med någon form av hormonell klimakteriet behandling uppväger fördelarna för dig. Om du har en historia av bröstcancer, hjärt-kärlsjukdom, eller några andra allvarliga tillstånd, kanske du inte vara en bra kandidat. Din läkare kan ha möjlighet att föreskriva andra behandlingar eller föreslå livsstilsförändringar som kan hjälpa.

-