Evb

Andlighet och cancerbehandling

När det gäller cancerbehandling, bön och andra typer av andlighet kan spela en viktig roll för din hälsa och välbefinnande.

Cancerbehandling betonar kroppen fysiskt och mentalt. Men oavsett vilken typ av cancer, är en form av alternativ medicin som verkar hjälpa andlighet.

Studier visar att oavsett någons religiösa orientering, kan andlighet fortfarande spelar en roll i att hjälpa till att patienten klara av cancerbehandling. "En agnostiker eller ateist skulle kunna vara" andlig "- som har en vördnad för livet och en djup förståelse för andras lidande", säger Michael Stefanek, PhD, chef för Behavioral Research Center av den europeiska Cancer Society. "Begreppet" andlighet "försök att fånga dessa föreställningar och attityder."

Andlighet och cancerbehandling: hur hjälper det?

Hur andlighet hjälper med cancerbehandling är okänd, men Dr Stefanek erbjuder några idéer.

" Bön, säger rosenkransen, och andra beteenden kan vara en tröst, som [kan] många sekulära ritualer, såsom en vanlig promenad i parken. De kan också tjäna en distraherande syfte borta från bekymmer av sjukdomen ", säger Stefanek. "Bön och meditation kan också tjäna en avkopplande funktion, då våra kroppar kan sakta ner, blodtrycket kan sjunka, minskar pulsen och muskelspänningar minskar -. samtliga fysiologiska effekter potentiellt hälsosamma för oss "

Andlighet också kan minska ångest, ilska och obehag och öka känslor av hopp och optimism. Det kan även hjälpa en patient lever längre.

Andlighet och cancerbehandling: Judith berättelse

Som en upptagen PR verkställande i New York, hade Judith Feder har inte tid för cancer. Men när hon fick diagnosen stadium IV bröstcancer och en dålig lång sikt för några år sedan, hade hon inget annat val än att konfrontera det rakt på.

En innerlig Judisk som deltog synagoga, fann Feder hennes tro testas. "Första gången jag grät var när jag åkte till min synagogan för att se min son i ett program för ett par dagar efter min diagnos", säger hon. "Min mor hade sagt min rabbin om situationen, och han närmade sig mig. Jag var mycket bekymrad för min son, som var 7 på den tiden, och det hela kulminerade på morgonen. "

Feder gick in i "action-läge." Förutom den intensiva cancerbehandlingen fick hon förlitade hon på andlighet att se henne igenom. "Om något, blev jag mer andligt aktiv", säger hon. "Inte bara i form av traditionella religion, men jag började utforska buddhismen och olika former av meditation, speciellt tai chi och yoga. "Feder använder alternativa metoder som meditation varje dag och deltar synagogan regelbundet, uppmärksamma böner om hälsa och helande.

Idag, år efter hennes första diagnos, tack Feder hennes tro och andlighet för att hålla henne vid liv. "Jag kan inte bevisa de fysiska fördelar, men jag tror att de är tydliga", säger hon. "Jag har slå oddsen i att överleva min diagnos. Jag har haft en mestadels utmärkt livskvalitet trots omfattningen av min cancer och år av giftiga behandlingar. "

Andlighet och cancerbehandling: sätt att komma igång

För att hjälpa dig eller någon närstående får ut det mesta av andlighet under sin cancerbehandling:

. Lita på en kaplan flesta sjukhus och vårdcentraler anställa kaplaner - proffs som är särskilt utbildade för att hjälpa dig hantera de andliga svårigheter för diagnos och behandling av cancer. Det är därför det är bäst att börja på din andliga resa med någon väl kvalificerad att guida dig den vägen, säger Mary Johnson, MD, en styrelse-certifierad kaplan och biträdande professor i onkologi vid Mayo Clinic i Rochester, Minnesota "Vår relation bygger på patientens behov ", säger hon. "Det är en mycket anpassad ämbete."

Omfamna din egen stödgrupp. Dina relationer med vänner, familj och präster medlemmar från din egen kyrka eller plats för tillbedjan är avgörande. Om människor har sina egna starka relationer, kaplaner tjänar en kompletterande roll. Men ibland det hjälper att ha en extra person, utanför den närmaste familjen, delta i läkningsprocessen. "Family dynamics inte förändras, och när en person blir sjuk, kan det ofta utmana dessa relationer," Dr Johnson säger.

Få in en rutin. Stefanek säger att skapa en rutin för dina andliga övningar kan hjälpa till när det handlar om cancer behandling. För mer sekulära avslappningsterapi, experter rekommenderar patienter öva varje dag vid en inställd tidpunkt. "Om det görs regelbundet, kan det tjäna en rituell funktion för att lindra stress."

. Fråga dig själv de tuffa frågorna Om du inte kan avgöra om du behöver hjälp, fråga dig själv följande frågor:

  • Vilka är mina förhoppningar?
  • Vad är min oro?
  • Hur är min själ idag?
  • Hur fredlig är jag?

Johnson säger att om någon av dina svar verkar störande eller orsaka ångest, kan det vara en bra idé att prata med någon om dina känslor.

Var realistisk. En stark tro och praxis av andlighet kan säkert hjälpa din hjärna när du handskas med cancerbehandling, men det är osannolikt att ändra resultatet. Därför Johnson säger patienter ska komma till rätta med denna verklighet och nå en fred om det. "Ett av de största problemen vi ser är andlig nöd - När Vad folk tror hjälper inte just nu", säger hon. "Om vi ​​kan hjälpa dem att komma till rätta med detta och vara i fred, så vi har gjort vårt jobb."

Oavsett din egen tro eller föreskriven cancerbehandling kan vara, kan andlighet vara en lämplig form av alternativ medicin för att hjälpa dig hantera detta livsförändrande upplevelse.